TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Mehmet Yıldırım Sigara Kağıdı Fabrikası için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

“Kastamonu’ya bin kişilik ilave istihdam sağlanması için çabalıyoruz”
Mehmet Yıldırım Sigara Kağıdı Fabrikası için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü
İrfan Salcı -

22’nci Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Yıldırım, yıllık 110 milyon dolar ithalatı yapılan sigara kâğıdının Taşköprü SEKA’da üretilmesi için Erdoğan’dan destek istedi.

Kastamonu için gerçekleştirdiği girişimleriyle taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan Kastamonu’nun tecrübeli siyasetçilerinden 22’nci Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ana temalarını Uğurlu Hastanesi, Taşköprü SEKA Selüloz Fabrikası ve Taşköprü Sarımsağı oldu.

ÖZEL UĞURLU İÇİN FİNANSAL DESTEK TALEBİ

Mehmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a icra ve iflas masasında bulunan, Kastamonu’nun kanayan yaralarından bir tanesi olan Özel Uğurlu Hastanesi üzerinde bulunan icraların satış yoluyla kaldırılması için dosya sundu. Yıldırım sunduğu dosyasında, hastanenin icra ve iflas masasından satışı, satışın yapılabilmesi için ise hastane üzerinde bulunan hukuki çözümsüzlüklerin çözüme kavuşturulmasını istedi. Yıldırım ayrıca yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlaması beklenen hastane için istekli müteşebbislere finansal kaynak sağlanması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti.

TAŞKÖPRÜ SEKA İÇİN GİRİŞİM

Bir dönemler Taşköprü’nün önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Türkiye’deki sigara kağıdı üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Taşköprü Selüloz Fabrikası’nın tekrardan üretime geçebilmesi için girişimlerde bulundu. Mehmet Yıldırım, Türkiye’nin yıllık 110 milyon dolar civarında sigara kağıdı ithalatı yapıldığına dikkat çekerek hem ithalatın önüne geçebilmek hem de Taşköprü’ye istihdam sağlamak adına fabrikaya tekrardan işlevsellik kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Kenevir üretiminde önemli merkez olan Taşköprü’nün eski günlerine kavuşabilmesi için teşvik bölgesi olarak kabul edilmesini isteyen Mehmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya çok sıcak yaklaştığını söyledi.

ÇİN’DEN SARIMSAK ALIMI DURDURULSUN TALEBİ

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının etkileri ticaret hayatında da görülmeye başladı. Türkiye ile Çin 2019’da yaklaşık 21 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşırken, Türkiye’nin Çin’den yaptığı ithalat 2019’da 18,4 milyar dolar, Türkiye’nin Çin’den ihracatı ise aynı yıl 2,6 milyar dolar oldu. 2020’nin ilk yıllarında ise korona virüs sebebiyle ticaret büyük darbe aldı. Çin’de üretim tesislerinin durmuş olması, Çin’den gelen ürünlere karşı yaşanan korku sebebiyle birçok ülke bazı ürünlerde alımlarını azalttı ya da durdurdu. Türkiye için önemli bir ticari ortak olan Çin’den gelen ürünler arasında yedek parçadan kimyasal maddelere, ayakkabıdan plastiğe, elektronikten çeşitli gıda maddelerine kadar birçok ürün bulunuyor.

Çin’de başlayan ve dünyayı tehdit eder hale gelen Corona Virüsü, ticareti olumsuz etkilerken Taşköprülü sarımsak üreticileri sarımsak ithalatının durdurulmasını istedi.

TALEBİMİZ OLUMLU KARŞILANDI

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile de görüşme fırsatı yakalayan Mehmet Yıldırım: “Çin’de başlayan virüs nedeniyle neredeyse dünya piyasaları alt üst olmuş durumda bulunuyor. Çin Sarımsağı Taşköprü Sarımsağı’nı her geçen yıl tehdit eder hale gelmiştir. Biz Çin’den sarımsak ithal edilmesini istemiyorduk. Ortaya çıkan virüs salgınından ötürü talebimizi tekrardan yineledik. Sayın Bakanımızdan Taşköprülü sarımsak üreticileri olarak Çin’den sarımsak ithal edilmesinin durdurulmasını istedik. 15 gün önce resmi olarak başvurumuzu bildirmiştik. Sayın Bakanımızla birebir görüşmemizde dosyamızı tekrardan kendilerine sunduk. Talebimiz olumlu karşılandı” dedi.

“KASTAMONU’YA BİN KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM SAĞLANMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında da açıklamalarda bulunan Yıldırım: “Sayın Cumhurbaşkanımız Kastamonu’ya her zaman ayrı bir önem ve değer vermiştir. Hastane ile ilgili önceki taleplerimizi yineledik. 600 kişiye istihdam sağlaması beklenen hastanenin açılabilmesi için finansal desteğimizi tekrardan ifade ettik. Hastanenin Kastamonu açısından önemini tekrar tekrar vurguladık. Sayın Cumhurbaşkanımıza hazırladığımız dosyayı takdim ettik. Biz kendimiz için değil Kastamonu için bir şeyler istiyoruz. Taşköprü SEKA fabrikasının eski günlerdeki gibi çalıştırılması için teşvik beklediğimizi belirttik. Türkiye sigara kağıdına yılda 110 milyon dolar para ödüyor. İthalata harcanan para ülkede kalsın, Kastamonu’da kalsın diyoruz. SEKA üretime geçtiği zaman 400 kişiye istihdam sağlayacak. Toplamda Kastamonu’ya bin kişilik ilave istihdam sağlanması için çabalıyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ile AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün de yer aldığını, hem milletvekillerinin hem de il başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan dosyaya tam destek verdiklerini dile getirdi.

Yorum Yazın