• Yerel

Küre'de muhtarlar toplantısı yapıldı

Küre Kaymakamı Fatih Kayabaşı görevdeki iki yılını değerlendirdi.
Küre'de muhtarlar toplantısı yapıldı
İrfan Salcı -
Küre Kaymakamlığı Mart ayı vatandaşla buluşma ve Küre Kaymakamı Fatih Kayabaşı'nın görevdeki 2 yılını değerlendirme toplantısı düzenlenen progrsamla yapıldı.
 
Küre Kaymakamlığınca 2 yıldır her ay düzenli olarak yapılan ve son dönemde de 3 ayda bir yapılmasına karar verilen Vatandaşla Buluşma ve  Muhtarlar toplantısı 11 Mart 2019 Pazartesi günü  saat 10.00 da Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda yapıldı. Toplantı gündeminde ayrıca Küre Kaymakamı Fatih Kayabaşı’nın Küre görevindeki 2. Yılı da değerlendirildi. 
 
Toplantı İl Genel Meclisi Üyeleri Muzaffer Gülsoy ve Mustafa Canbaz, İlçede teşkilatı bulunan Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Kemal Bakır, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Okul Müdürleri, Muhtarlarımız ve Küre halkından  geniş bir katılımcı ile yapıldı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kaymakam Fatih Kayabaşı’nın 2 yıllık görev süresinde yapmış olduğu hizmetlerin anlatıldığı  video izlendi. Ardından İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Canbaz ve Muzaffer Gülsoy birer konuşma yaparak birlikte uyumlu şekilde güzel hizmetler yapıldığını belirtip, öncelikle Kaymakam Fatih Kayabaşı’ya ve bu süreçte görev yapan kurum amirleri ile yapılan çalışmalarla hizmetlere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Görevi 31 Mart'ta sona erecek olan ve tekrar aday olmayan Muzaffer Gülsoy toplantıda duygu dolu bir konuşma yaptı. Gülsoy ve Canbaz ayrıca tüm herkese de kendilerine görevleri süre içinde gösterdikleri yakın ilgi ve alaka içinde teşekkür ettiler. 
 
Toplantıda katılımcılara hitap eden Kaymakam Fatih Kayabaşı  da konuşmasında,  “Havası sert insanı mert” Küreli hemşehrilerim tam iki yıl önce 6 Mart 2017’de ilçenizde göreve başladım. Tam iki senedir siz değerli Küreli hemşehrilerime hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayım. Bildiğiniz üzere Küre ilçesine isteyerek ve bilerek geldim. İki yıllık görev sürem boyunca hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Bunda en büyük pay siz değerli Kürelilerindir. Kastamonu Kurtuluş Savaşında düşman işgaline uğramamasına rağmen en fazla şehit veren 3. İldir. Yani Kastamonu insanı tarih boyunca olduğu gibi devleti için canını vermekten imtina etmez. Küre insanı devletini sever, kamu görevlisini bağrına basar. Kendi evladı gibi görür. Bizde şükürler olsun burada sizlerin sayesinde bu sıcaklığı devlete olan bağlılığı gördük, hissettik. İlk geldiğimiz zaman vatandaşlarımız memleketimizi sorduğunda Karabük dediğimizde gülerek eyi sen bizdensin demişlerdi. Bizde dedik ki biz bu coğrafyanın bu kültürün insanlarıyız. Kendi memleketimdeyim demiştim. Görev süremiz boyunca bizi bu duyguyu yaşatan hemşehrilerime şükranlarımı sunarım.
 
Kıymetli hemşehrilerim göreve başladığım ilk zamanlardan bu yana aynı heyecan ve mutlulukla görev yapmanın heyecanını yaşamaktayım.

İlk günlerden itibaren hep şu sözü söyledik:
Küre’ye taş üstüne taş koymaya çok çalışmaya koşmaya terlemeye geldik dedik. Küreliler "Makam, Lojman Kaymakamı" görmeyecekler dedik. Bu ne demektir sahada koşan, koşturan, dinamik, yorulmayan, işleri birebir takip eden ve ettiren bir Mülki İdare Amiri olacağımızı beyan ettik. Makamı vatandaşımızın ayağına getirdik. Özellikle çalışma sezonunda sürekli sahada olduk. Şükürler olsun Sözümün Eri olarak sözümüzü tuttuk. Yapamayacağımız işlerin sözünü tuttuk. Devletin ve milletin emrinde hizmet etmek ana düsturumuz oldu. İlçedeki tüm paydaşları yönetimimize ortak ettik. Dert dinledik, şikayet dinledik, çözüm üretmeye çalıştık. Vatandaşımızın sorununu kendi sorunumuz bildik.
Kapımızı herkese açık tuttuk, devletin kapılarını vatandaşa açtık. Görüşmek isteyen, derdini anlatmak isteyen herkesle görüştük. Devletin şefkatli yüzünü ve güler yüzünü göstermeye çalıştık.” dedi.
 
Konuşmasında 2 yıl içerisinde ilçemizde yapılan Köydes ve Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları ile Yeni Hastane binası, TOKİ, Meslek Yüksek Okulu Binası, Kastamonu İnebolu Karayolu, Müftülük hizmet binası ve Diyanet Gençlik Merkezi gibi yatırımların son durumları hakkında da bilgi verdi. 
 
Sayın Kaymakamımız Fatih Kayabaşı toplantıya katılan herkese tekrar teşekkür ederek muhtarlarımızın köylerine ait istek ve taleplerini dinledi. Talepler not edilerek gereken inceleme ve çalışmaların planlanacağı belirtildi. 
Yorum Yazın