• Yerel

Köksal Toptan, Filyos Limanı'nda incelemeler yaptı

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan ile eşi Saime Toptan Filyos Endüstri bölgesi ile yapımı tamamlanan Filyos Limanında incelemeler yaptı.
Köksal Toptan, Filyos Limanı'nda incelemeler yaptı
BRTV - Yaklaşık yarım asırdan bu yana Zonguldak bölgesinde siyaset yapan, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve AK Parti Milletvekilliklerinin yanı sıra Devlet Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Köksal Toptan bugün eşi Saime Toptan ile birlikte Filyos’a geldi.

Burada Zonguldak İl Sanayi Müdürü Yaşar Karaman tarafından karşılanan Saime – Köksal Toptan çifti önce Filyos Endüstri Bölgesinde bulunan Tosyalı Holding şantiyesinde Genel Müdür Ramazan Yücel’den burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ülkemizin özellikle tarımsal alanda çok büyük ihtiyacı olan gübre üretimi ile ilgili yapılan çalışmalarla bilgi alan Köksal Toptan "Çok uzun yıllardan bu yana hayalimiz olan Filyos projesinin hayata geçtiğini görmek ve burada ülkemizin ihtiyacı olan stratejik ürünlerin üretileceğini öğrenmek beni son derece mutlu etti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Köksal Toptan ve beraberindekiler daha sonra Karadeniz’den çıkarılacak olan doğalgazın karaya çıkarılacak bölümünde incelemeler yaptı. Buradaki görevlilerde TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’a dev bir maket üzerinde denizden, karaya çıkarıldıktan sonra doğalgazın geçeceği evreleri anlattılar. Toptan burada yaptığı açıklamada "Bu sahada şu anda 2 binin üzerinde bölge insanımızın çalıştığı memnunlukla öğrendim çok kısa zamanda bu sayı 4 binlere, 5 binlere, 10 binlere çıkacak burası bölge insanımızın istihdam edileceği çok önemli bir yer haline gelecek." dedi.

Köksal Toptan daha sonra yapımı tamamlanan Filyos Limanına geçti Karadeniz’e döşenecek olan binlerce özel borunun nasıl ve hangi yöntemle denizin dibine döşeneceği konusunda ilgililerden bilgi alan Köksal Toptan "Filyos projesi Abdülhamit Han’ın hayaliydi benimde bölgede siyasete başladığım 1970’lerden bu yana üzerinde çalıştığımız emek harcadığımız ve hayalimiz olan bir projeydi. Bu günlere gelmek kolay olmadı birçok hükümet döneminde bu projenin alt yapısı oluşturuldu bizde buna destek verdik. 2002 yılından itibaren iktidara gelen AK Parti hükümetlerinin ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı iradesi ile liman tamamlandı. Endüstri Bölgesinin üst yapısına da başlandı. Bugün burada çalışmaları bizzat yerinde görmek istedim ve gelinen noktadan son derece mutlu oldum" dedi.

Köksal Toptan’ın ve eşi Saime Toptan’ın bugün Filyos Endüstri Bölgesi limanında yaptığı inceleme gezisine TAHA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar’da eşlik etti.



Yorum Yazın
  • Zülfikar Uçar
    Teşekkür ederiz Sayın Başkanım. Şu anda bile işsizlik sorunu kalmadı. Daha da gelişecek.