TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Kastamonu’da Fiber Optik Kablo altyapı çalışmaları başladı

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu talimatlarıyla hazırlanan Akıllı Şehir Kastamonu projeleri doğrultusunda Belediye Fiber Optik Kablo uygulama çalışmaları başladı.
Kastamonu’da Fiber Optik Kablo altyapı çalışmaları başladı
İrfan Salcı -

Akıllı Şehirler Projeleri’nin omurgasını oluşturan proje doğrultusunda belediye bünyesinde bulunan tüm tesislerinde fiber optik kablo alt yapısı oluşturulacak. Fen İşleri Müdürlüğü Teknik Servis Birimi ve Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projenin ilk etabı 2020 yılı içerisinde tamamlanacak.

Belediye ekipleri proje dahilinde 30 bin metre fiber kablo çekimi gerçekleştirecek. Çalışma tamamlandığında belediye birimleri arasında bilgi trafiği daha hızlı, güvenli ve kesintisiz olacak.

Uygulama tamamlandığı an itibariyle sinyalizasyon, park ve bahçe sulama sistemleri, aydınlatma sistemleri, sayaç okuma sistemleri tek noktadan yönetilebilecek. Bu durum su ve enerji kaynaklarını daha verimli kullanımın kapısını açacak. Olası olumsuzluklara daha hızlı müdahale edilebilecek.

Kurulacak akıllı sulama sistemleriyle havadaki ve topraktaki nem miktarları algılayan sensörler kurularak doğru sulama gerçekleştirilecek ve kent genelinde ciddi bir su tasarrufu sağlanacak.

“PROJEYİ HIZLA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Akıllı Şehir Kastamonu projesi kapsamında yapılan alt yapı çalışmasının bir hayli önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Başlatılan fiber optik sistem uygulamasını hızla tamamlamak istiyoruz. Fiber optik sistemi bir buçuk yıl içerisinde tam anlamıyla tamamlanacak. Birkaç aşamadan oluşan bir proje. Proje tamamlandığında sadece sulama suyundan sağlayacağımız tasarruf dahi çok önemli. Akıllı Şehir projeleri öyle sıradan projeler değil. Burada ekiplerimiz ciddi çalışmalar yapıyor. Hemşehrilerimize daha hızlı hizmet sağlayabilmek ve kaynakları en verimli şekilde kullanmak adına ince eleyip sık dokuyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın