TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

İHH, soğuk savaşın izlerini siliyor

Elazığ İHH Yetim Birimi, Ortadoğu’da süren soğuk savaşın mağduru yetim çocuklar için düzenlediği organizasyonla Suriye’nin İdlib kentine gitti.
İHH, soğuk savaşın izlerini siliyor
Mehmet Yasin ASLAN - Yetim çocuklarla vakit geçiren ve savaşın izlerini silmek adına ellerinden gelen tüm gayreti sarf eden İHH Yetim Birimi, hayırseverlerin destekleriyle topladıkları bin adet bot, nakdi para ve oyuncakları savaş mağduru ailelere ulaştırdı.

Elazığ İHH Yetim Birimi’nin Suriye’nin İdlib kentindeki İki günlük ziyaretlerinde zor şartlar altında çadırda yaşam süren çocukların halinin içler acısı olduğu gözlendi.

İHH YETİM BİRİMİ SORUMLUSU BESİME YAMAN “MAZLUMLARIN SESİNE KULAK VERMELİYİZ”

Elazığ İHH Yetim Birimi İdlib’deki ziyaretlerine Babıska Bölgesi’nde inşa edilen briket evlerle devam etti. İHH öncülüğünde yapılan briket evlerin çadırlara nazaran daha iyi olduğunu kaydeden İHH Yetim Birimi Sorumlusu Besime Yaman, Suriye’de devam eden savaştan en fazla kadınların ve çocukların etkilendiğini ifade ederek açıklamasında şunları kaydetti:

“Elazığ’da başlattığımız kampanyaya hayırseverler çok ciddi destekte bulundu ve bin adet bot ile topladığımız nakdi yardımı savaş mağduru ailelere bizzat ulaştırdık. Burada kalan her bir yetim bizlerin evladıdır ve kimse evladının soğuktan donarak ölmesini yaşamamalı. Bizler ziyaretlerimizde onları bağrımıza bastık ve kendileriyle vakit geçirdik. Türkiye’nin, Elazığ’ın şefkat ve merhamet elini burada çocuklarımıza hissettirdik. Bizler İHH olarak yardımlarımızı yaparken din, dil, ırk ayrımı yapmadan yola çıkıyoruz. Ziyaretimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli İHH gönüllüsü kardeşlerimize minnettarım.”

Suriye’de inşa edilen briket evlerin önemine de değinen Yaman, “Bu evlerde insanların en azından sırtlarını yaslayabilecek bir duvarları oluyor ve çocukların bu evlerde donarak ölmeyeceklerinden emin oluyoruz. Bu nedenle inşallah bu mazlumların çadırlarda yaşamasına göz yummayacağız ve hayırseverlerimizin desteğiyle briket evler yapmaya devam edeceğiz. Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık! İyilik her zaman her yerde” dedi.

Yorum Yazın