TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hız kesmeden yola devam etme zamanı

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş yaptığı okul ve kurum ziyaretlerine devam ediyor.
Hız kesmeden yola devam etme zamanı
İrfan Salcı - Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, okul ve kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Buralarda yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Babaş, Gastronomi Han ile ilgili gelen bir soruyu çok net olarak cevapladı, hedefin üretim, istihdam ve il ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

“Türkiye’nin bugün gastronomiden geliri 5 milyar dolardır. Yine dünya kültür turizmine hızla yöneliyor. Dünya’nın yüzde 60’ı kültür turizmini seçiyor.  Neden Kastamonu bu büyük pastadan pay alamasın” diyen Başkan Babaş, geride bıraktığımız 5 yılda gerekli alt yapıyı hazırladıklarını vurgulayarak “Şimdi hız kesmeden yola devam etme zamanı” ifadesini kullandı.

Gastronomi Han’ın Türkiye’de ilk olacağının da altını çizen Başkan Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“KASTAMONU KAZANACAK

447 yıllık Acem Hanımızı atıl vaziyetten kurtarıyoruz. Burayı Gastronomi Han olarak dizayn ediyoruz. Kültürümüz kazanacak, üreticimiz kazanacak, ekonomimiz kazanacak, istihdam sahası açılacak, kısaca Kastamonu kazanacak.  Bu denli önemli bir merkezde çalışmalarımız hızla sürüyor.

ÜRETİMDE KADINLAR BAŞROLDE OLACAK

Tarihin her safhasında kadınıyla var olmuş bir Kastamonu’nun üretimde de kadınıyla var olacağına inanıyorum. Ev hanımlarına girişimcilik ruhunu aşılamak, yöresel ürün üretimini desteklemek, kooperatifleşme ile dünyaya ürün pazarlamak, ev ve il ekonomisine katkı sağlamak adına Kastamonu Belediyesi’nin kurucu ortağı olduğu Sarı Konak Girişimci Kadınlar Kooperatifi’nin çalışmalarına bundan yaklaşık 9 ay önce başlamıştık. Geçtiğimiz gün kooperatifimizin hizmet konağının açılışını gerçekleştirdik.  Bugün yaklaşık yüzün üzerinde ön başvuru var kooperatife. Ancak benim hedefim 1000 girişimci kadın üye…Ben Kastamonu kadınına güveniyorum. Tarihin her safhasında olduğu gibi üretimde de başrolde olacaklardır.

MİKRO KREDİ DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Üreten kadınlara mikro kredi desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 110 bin TL’lik bir destek verdik. Önümüzdeki süreçte de üretimi desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kooperatif sayesinde kadın girişimciler bir çatı altında toplanıyor. Burada tabiri yerindeyse bir yöresel ürün üretim fabrikasının temelini atıyoruz. Ev hanımları evinde üretecek. Kooperatif pazara sunacak. Ev hanımları kazanacak, Kastamonu kazanacak. Yöresel ürünlerimiz gelecek nesillere aktarılacak. Ayrıca Kooperatifimiz ile birlikte e Kastamonu Ticaret Portalı ve Sen Üret Pazarın Devlet olsun projeleriyle internet üzerinden satışa geçilerek, yöresel ürünlerimizi Dünya Pazarı ile buluşturulacaktır.  Hedeflerimiz büyüktür, büyük olmak zorundadır. Çünkü biz; elimizdeki ürünlerin ne olduğunu ve neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bunların hiç biri hayal değildir.

DÜNYA MUTFAĞINA KAFA TUTACAĞIZ

Türkiye’nin İlk Gastronomi Merkezi’ni Kastamonu’da açacağız. Tarihi Acem Hanı’nı tamamen Gastronomi Merkezi olarak restore ediyoruz. Burada yöresel ürünlerimizin üretimi ve satışı yapılacağı gibi kadınlara eğitimlerde verilecek. 

Bakın bu konuda çok iddialı konuşacağım. Dünya mutfağına Kastamonu kadının üreteceği yöresel ürünlerle kafa tutacağız. Bu cümleyi öyle boşa söylemiyorum. 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak, Almanya ITB fuarı, ülkemizin büyük havalimanları ve alışveriş merkezlerindeki Gastronomi Atölyeleri etkinliği, İstanbul Dünya Turizm ve Konferansı’yla, 12. İzmir Travel Turkey Fuarı’ndaki tanıtımlar neticesinde, kazandığımız güveni sizlerle paylaşıyorum.

HEDEF UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI

Türkiye’nin bugün gastronomiden geliri 5 milyar dolardır. Yine dünya kültür turizmine hızla yöneliyor. Dünya’nın yüzde 60’ı kültür turizmini seçiyor.  Neden Kastamonu bu büyük pastadan pay alamasın. Alacak hem de en iyi payı alacak. Önümüzdeki dönemde tamamlayacağımız yatırımlar ile hem UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne hemde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na adımızı yazdıracağız. Bakın net söylüyorum bacasız sanayinin bacasını öyle bir tüttüreceğiz ki bu yolda akıttığımız alın terine fazlasıyla değecek.

TARİHİ KORUDORU ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile 2 bin 383 konutun cephe iyileştirmesini bitireceğiz. Bu demek oluyor ki Kastamonu 1880’li yıllardaki o eşsiz görünüme kavuşacak. Ecdada saygının nişanesi olacak bir tarih koridoru şehrimize kazandırılacak. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz, ne yapacağımızı, ortak akıl ve bilimsel araştırmalarımız ile belirliyoruz. Çünkü bizim mesleğimiz belediyecilik sevdamız memleket.”
Yorum Yazın