TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Felçli ve yatalak olan yaşlı kadın ortada kaldı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yaklaşık 20 yıldan beri felçli ve yatalak hasta olan 88 yaşındaki Esma Karasu, bakacak kimsesi kalmadığı için ortada kaldı.
Felçli ve yatalak olan yaşlı kadın ortada kaldı
KÜTAHYA / İHA - İlçeye bağlı Yeğinler köyünde oturan Esma Karasu, 1995 yılında aniden felç hastalığına yakalanarak yakınlarının desteğine muhtaç hale geldi. Her türlü müdahaleye rağmen bir daha eski sağlığına kavuşamayan Esma Karasu, yaşamını kocası Hasan Karasu ve yakınlarının desteği ile sürdürmeye başladı.

2003 yılında kocası Hasan Karasu’nun vefat etmesi üzerine yaşamı daha da zorlaşan Esma Karasu'ya, bir süre İzmir’de kızı Kerime ve damadı Mehmet Solak baktı. Yaşlı kadın, kendisine bakan kızı Kerime’nin de hastalanarak bakıma muhtaç hale gelmesi üzerine köyündeki eski ahşap evine geri getirildi. Tavanından içerisine yağmur suları akan eski evde tek başına yaşamaya çalışan Esma Karasu, bu çaresizliğine karşılık Kütahya’da yaşayan yeğeni İsa Ayyıldız (55) tarafında bakım ve sığınma evine yerleştirilmek istendi.

Yeğen İsa Ayyıldız, halası Esma Karasu’nun bakım ve sığınma evine alınması için Gediz İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak yardım talebinde bulundu. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünce Kütahya’ya gönderilen İsa Ayyıldız, görüştüğü Huzurevi Müdürlüğü yetkililerince halası Esma Karasu için bir kişilik yer bulunamadığını ve kabul edilmediğini söyledi.

Yeğen İsa Ayyıldız, konuyla ilgili şu şekilde konuştu:
“Halam Esma Karasu yaklaşık 20 yıldan beri felçli yatalak hastadır. Aynı zamanda Alzheimer hastalığına yakalanan 88 yaşındaki bu kadına el uzatabilecek hiçbir yakını kalmadı. Kocası Hasan Karasu ile iki kızından birisi olan Sevim Karasu hayatını kaybetti. Damadı Salim Karasu (68) ile hastalanan diğer kızı Kerime Solak ise kendileri bakıma muhtaç hale geldi. Şu an kimsesiz bir şekilde ortada kalan Esma Karasu’ya devletimizden ve yetkililerden yardım eli uzatılmasını bekliyoruz.”
Yorum Yazın