Bugün meslek büyüklerimiz, sağlık müdürlüğü hizmet başkanlarımız ve konunun uzmanları tarafından deneyim paylaşımı ve oryantasyon eğitimi yapmak üzere toplandık,
Bu eğitimde, Teşkilat Şeması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun önemli maddeleri, Aile Hekimliği süreçleri ile Hasta ve Hasta Yakınına Yaklaşım konuları ele alınacaktır.
Diyarbakır’a atanan 152 hekimin katıldığı eEğitim programında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu; “Göreve yeni başlayan hekimlerimizin oryantasyon eğitimi ve etkileşim çalışmasına hoş geldiniz…
Mesleğe adım attığınız bu anın heyecanını ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Sizleri gördüğüm an 19 yıl öncesine gidiyorum. Mezun olduğum 2005 yılına…
İlk hekimliğe başladığım günü anımsıyorum, göreve başladığım ili, ne olacak şimdi sorusu belirdiğini anımsıyorum, ne yapacağım, neler bekliyor beni, nasıl bir il, nasıl bir hekimlik yaşamı…
19 yıl önce kendime sorduğum soruların sizlerin de zihninizi meşgul ettiğini tahmin edebiliyorum.
Değerli meslektaşlarım,
Meslekte 19 yılını doldurmuş bir ağabeyiniz olarak sizlere hitap etmek istiyorum.
Görevde bulunduğunuz bu kent, mühendislikte Cezerilerin, Tıp’ta Gazi Yaşargillerin, Devlet İdaresinde Selahaddin-i Eyyubilerin yetiştirdiği bir kent olmakla birlikte bu misyonunu hala devam ettirmektedir. Bu kent; bilimde, medeniyette, sosyal ve kültürel hayatta bölgenin de kalkınmasına katkıda bulunmuş bir kenttir. Nitekim binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapması da bu zenginliğindendir.
Diyarbakır’ın zenginliği günümüzde de devam etmekte olup; tıp biliminde bir çok bilimsel araştırmanın gerçekleşmesine imkan tanımış, gerek ulusal gerek uluslar arası kongre ve konferanslara da ev sahipliği yaparak başta Diyarbakır’da olmak üzere bölgede de görev alan hekim arkadaşlarımız için tıptaki güncel gelişmeleri takip etme fırsatını yerinde sunmuştur.
Yalnız bilimsel çalışmalar ile de değil, sosyal ve kültürel yaşamda da gerçekleştirilen aktivite ve programlar ile sanatsal çalışmalara da yön vermiştir. Bölge içerisinde yer alan illere kıyasla konserler, tiyatro oyunları, sanat sergilerinin varlığı ve devamlılığı fark oluşturmaktadır. Nitekim Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde organize edilen Kültür Yolu Festivalleri her yıl ilimizde de icra edilmekte, Devlet Tiyatrosu, TRT Korosu çalışmaları yine ilimizde yürütülmektedir. Özetle Diyarbakır hem bilimin, hem kültürün hem de sosyal bir yaşamın yegane yaşanabilecek ilidir.
Önünüzde uzun bir süreç var, Devlet Hizmet Yükümlülüğü yani zorunlu hizmet dediğimiz hizmet hayatıyla başlayacak, ardından kiminizin asistan olarak devam edeceği, içinizden bir kısmınızın benim de yıllarca severek yaptığım aile hekimliği yapacağı, bir kısmınızın idarecilik yapacağı uzun bir serüven hekimlik yolu.
Bunlardan hangisini tercih ederseniz edin en iyisi olma yolunda irade göstermenizi tavsiye ediyorum sizlere. Hangi yolu seçerseniz seçin; Mesleğinizi vicdanınızla yapın ve meslek onurunu koruyun. Etik ilkelerden ayrılmayın. Hekimi ile hemşiresi ile yardımcı sağlık personeli ile Hastalıklara karşı hep birlikte mücadele vermekteyiz. Ekip olarak şifa dağıtan eller olmak için bütün mücadelemiz. Zorlu meşakkatli bir mücadele bizimki. Mükafatı çok büyük. Yaşlı bir amcadan, teyzeden alacağımız bir hayır duası bizi mutlu edecek. Artık sizler de bizim gibi sağlık ordusunun kahraman neferlerisiniz. Artık sizler de bir yakınınızın dostunuzun arkadaşınızın en yakın sağlık danışmanısınız. Yolumuz uzun meşakkatli ama bir o kadar da kıymetli. Bu meslek adanmışlık mesleği. Hayatınızdan vaktinizden bazen uykunuzdan feragat edeceğiniz bir meslek. Karşılığında göreceğinizgülen bir yüz ve güzel bir söz sizebütün yorgunları unutturacak. Tıp sürekli gelişen bir bilim. Gelişmelerden haberdar olmak lazım. Sürekli okumak lazım. Öğrenme süreci bir ömür sürmekte Sözlerimi noktalarken, çok kıymetli hocalarımıza ve sizlerle uykusuz kalan, sizler için sonsuz fedakarlık yapan çok değerli ailelerinize de bir teşekkür etmek istiyorum. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. İlimize ve aramıza hoşgeldiniz.” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Süleyman Öden, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Hakan Karakaş, Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Esmer, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Av. Serkan Gülaydın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Diyadin Güleken tarafından yapılan sunumlar sonrasında İlgili birimlere yönelik soru cevap oturumu ile program tamamlandı.
Diyarbakır'da göreve başlayan 152 hekime uyum eğitimi düzenlendi
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 118. Devlet Hizmet Yükümlüsü kurası sonucunda, Diyarbakır’daki kamu sağlık tesislerine atanan hekimlere yönelik olarak oryantasyon (Uyum) eğitimi düzenlendi.
Yorum Yazın