• Yerel

CHP’li Karakoç, tarlada çalışan kadınları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hanönü İlçe Başkanı Çetin Karakoç, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla tarlalarda çalışan sarımsak işçisi kadınları ziyaret etti.
CHP’li Karakoç, tarlada çalışan kadınları ziyaret etti
İrfan Salcı -

Cumhuriyet Halk Partisi Hanönü İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tarlada çalışan kadın işçileri ziyaret ederek hediye verdi. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Hanönü İlçe Başkanı Çetin Karakoç, 8 Mart’ı kadına yönelik şiddetin, eşitsizliğin, adaletsizliğin gölgesinde kutlanan bir gün olarak bir kez daha andıklarını söyledi. 

2020 yılında gelinen noktanın kadınlar açısından hiç de iç açıcı olmadığını ifade eden Başkan Çetin Karakoç, 8 Mart’ın tarihi ve çıkış olayına baktığınızda bir kutlama değil anma olduğunu belirtti.

Kadınlara sadece evde değil fabrikalarda, ticarette, ekonomide ihtiyacımız olduğunu ifade eden Çetin Karakoç: “Bu toplum güçlü kadınlarla ayağa kalkacak. Bugüne kadar var olma mücadelesi veren ve bu uğurda hayatlarını kaybedilen bütün emekçi kadınları saygıyla anıyor, bugünün emekçi kadınların her zaman yanında olacağımı söylemek istiyorum. Kadınların yaşamın her alanında var olması için mücadele ediyoruz. Emeklerinin karşılığını almak için sabahın erken saatinde tarlalara geldiler. Tarlalarda çalışarak, çocuklarına, evlerine geleceklerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Onun için hepsinin ellerinden öpüyorum. Kadınlar sadece üretimde değil, yaşamın her alanında olmak istiyor. Toplumun yüzde 50’si kadındır. Bu yüzde 50’nin, hem iş yaşamını, hem sosyal yaşamı hem de üretimi, yani yaşamın her alanını eşit bir şekilde paylaşmaları gerekiyor. Kadın anadır, kadın yardır, kadın her şeydir aslında. Biz kadının her alanda eşit olmasından yanayız. Eşit haklardan faydalanmasından yanayız” dedi.

Karakoç ayrıca tüm kadınların yaşam haklarının ellerinden alınmadığı, emeklerinin yok sayılmadığı bir dünyada; eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini temenni etti.

Yorum Yazın