TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Bir Belediyeden çok daha fazlası: Şile Belediyesi

İlhan Ocaklı başkanlığında ki Şile Belediyesi, bir Belediyeden çok daha fazlası olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Bir Belediyeden çok daha fazlası: Şile Belediyesi
Mücahit Ak -

Rekor bir oyla Belediye Başkanlığına seçilen Başkan İlhan Ocaklı ve ekibi, koronavirüsün etkisini iyice hissettirdiği şu günlerde yapmış olduğu çalışmalarla göz dolduruyor.

Yaşlılarımız aç kalmasın ve mağdur olmasın diye…

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın seçim dönemi vaatlerinden olan ‘Aşevi’ projesi hayata geçirildi. COVİD-19 salgını sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara ulaşan Şile Belediyesi, her gün yüzlerce kişiye sıcak yemeği mahalle mahalle ulaştırıyor.

Kurumlar arası işbirliği zirve yaptı!

COVİD-19’a karşı sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi ve Şile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Vefa Destek Grubu’ kuruldu.

Şilelilerin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda sokakların gizli kahramanı haline gelen ‘Vefa Destek Grubu’ market ihtiyacından, vatandaşların maaşlarını çekmesine kadar birçok konuda yardım elini uzatırken, Şile Belediyesi iletişim merkezine gelen çağrılarla 475 kişiye ulaşan ekipler vatandaşın günlük ihtiyaçlarına çözüm sağlıyor.
Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan vatandaşlar için çalışmalar başlatan grup, ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek ihtiyaçlarını belirleyip, kendilerine yardımda bulunuyor.



Şile’de girilmedik tek metrekare kalmayacak!

Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı’nın talimatları ile tüm hazırlıklarını yapan ve gerekli çalışmaları yürüten ekipler; okullar, camiler, kamu binaları, itfaiye, İSKİ, İGDAŞ, otobüs terminali, köy kahvehaneleri gibi 62 mahalle 780 km2 alada vatandaşların yoğun kullandığı ortak kullanım alanlarıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Şile Belediyesi ekipleri; 24 saat aralıksız yapılan dezenfekte çalışmalarında 210.000 litre ilaçlı solüsyon kullanılmış olup, 550.000 m2 kapalı alan dezenfekte edildi.

Kaldırımlar ve sokaklar yıkanıyor 

Hiçbir virüs alınacak önlemlerden güçlü değildir! Alınacak önlemlerle insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan Korona virüsten korunmak mümkün… Şile Belediyesi’nin üzerine düşen görevi layığıyla yerine getirerek Şilelilerin sağlığı için en güzelini sunmak adına ortaya koyduğu vizyon takdire şayan.

2.255.000 Kg atık toplandı

Şile Belediyesi dezenfekte çalışmaları ile kalmayıp, kaldırımları, durakları, sokakları, çöp konteynerlerini köpüklü su ile yıkıyor, tehdit oluşturmadan kullanıma hazır hale getiriyor.
Bu süre zarfında ekipler; 2065 km yol kat ederek 1260 ton dezenfektanlı su ile yıkama çalışması, 900 ton suyla genel yıkama ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

3960 km2 alan süpürülürken, 2.255.000 kg atık toplandı. Vatandaşların hijyenine dikkat etmesi gerektiğini ve herkesin kendisi ve sevdikleri için kendi önlemini almayı ihmal etmemelerini dile getiren yetkililer 350 çöp konteynerini yenilerken 1650 çöp konteyneri da ekiplerce temizlendi.

Moral ve motivasyon diri tutuluyor!

Çalışmaları bizzat sahada kontrol eden ve yöneten Başkan İlhan Ocaklı’nın talimatıyla, ilçede moral ve motivasyonu diri tutacak bir takım projelere de imza atılacak. İlk olarak kısa film ve Şile turizmine vurgu yapılan bir klip yayınlandı.

Klipte, ‘’Çok yakında tekrar sokaklarımız şenlenecek, yüzlerimiz gülecek.
Çok yakında birbirimize sarılacağız korkusuzca, çaylarımızı yudumlayacağız muhabbetle.
Çok yakında Şile tekrar misafirlerine kucak açacak, güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız!
Şimdi biraz daha sabretme ve evlerimizde kalma zamanı! Çok yakında tekrar hep bir arada olacağız!’’ ifadeleri yer alıyor.





Yorum Yazın