TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Belediye, Cuma namazı kılınacak camilerde çalışmalarını tamamladı

Başkan talimatı verdi 35 camii dezenfekte edildi
Belediye, Cuma namazı kılınacak camilerde çalışmalarını tamamladı
İrfan Salcı - Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının bulaşma riskini düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında kapatılan ibadethaneler, normalleşme adımlarıyla beraber uzun süreden sonra Cuma namazı ile cemaatine kavuşacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu Kastamonu il merkezinde 35 camii de Cuma namazının kılınacağı belirtildi. Camilerin belirlenmesinin ardından Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, bu alanlardaki dezenfekte çalışmalarının hızla bitirilmesi talimatını verdi. Belediye ekipleri dün Cuma namazı kılınacak camilerin dezenfekte çalışmalarını tamamladı.

Salgının ülkemizde görülmesinden önce dezenfekte çalışmalarına başlayan ve attığı adımlarla ülkemizdeki örnek belediyeler arasında gösterilen Kastamonu Belediyesi, yaptığı sosyal medya duyurusunda da sosyal mesafeye uyulmasını, abdestlerin evlerde alınarak camilere gelinmesi gerektiğini ve cemaatin kendi seccadelerini kullanması yönünde uyarılarda da bulundu.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ!

Kastamonu İl Müftülüğü'nden yapılan duyuruda,

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs

2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin alınan kararda şu hususlara dikkat çekildi;

-          Cemaatle namaz kılacak olan herkesin tıbbi maske kullanması zorunlu olacak ve maskesi olmayan kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir.

-          Cami ve mescitlere gelecek kişilerin kendi şahsi seccadelerini getirmeleri gerekmektedir.

-          Cami ve mescit girişleriyle, ibadet alanı olarak belirlenecek alanlara girecek herkes ellerini mutlaka dezenfekte etmelidirler.

-          Cami ve mescitlerde toplu olarak geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulup, namazların sünnetlerinin evde kılınması ve tesbihatın evde yapılması sağlanmalıdır.

-          Cemaatin fiziksel temastan kaçınması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerekmektedir.

-          20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olanların namazlarını evlerinde eda etmeleri gerekmektedir.
Yorum Yazın