TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Başkan Maşalacı’dan vatandaşlara alışveriş uyarısı

Kastamonu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Maşalacı yaptığı açıklamada alış veriş uyarısında bulundu.
Başkan Maşalacı’dan vatandaşlara alışveriş uyarısı
İrfan Salcı -

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede dünyayı ve ülkemizi etkileyen yeni tip korona virüs (COVID-19)'e karşı özellikle Ramazan Ayı öncesi yapılacak olan gıda alışverişlerinde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Kastamonu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, vatandaşlara alış verişlerle ilgili önerilerde bulundu.

“KAPALI VE TOPLU ALANLARDA MUTLAKA MASKE TAKILMALIDIR”

Alışveriş listesi oluşturarak bir-iki haftalık ihtiyaçlarını toplu olarak alınmasının virüs etkeniyle karşılaşma riskini azaltacağının altını çizen Başkan Maşalacı: “Evden çıkmadan, sıklıkla temas edilen yüzeylere, çiğ gıdalara temastan ve eve döndükten sonra ellerin sabun ve su ile en az 20 saniye yıkanması gerekmektedir. Kapalı ve toplu alanlarda mutlaka maske takılmalıdır. Market arabalarının tutma kolları sıklıkla temas edilen yüzeyler olduğundan risklidir. Buralara mümkün olduğunca az temas edilmeli ve alışveriş süresince eller yüze götürülmemelidir. Özellikle gıdalar elle değil gözle seçilmelidir, el temasının sınırlandırıldığı gıdalar tercih edilmelidir. Müşteri ve çalışanlarla iki metrelik fiziki mesafe mutlaka korunmalıdır. Mümkün olduğunca temassız ödeme seçenekleri kullanılmalıdır. Eve geldikten sonra market poşetlerinin içindeki ambalajlı ve ambalajı olmayan ürünler kesinlikle dezenfektan ve kimyasal içeren maddelerle değil, duru su ile yıkandıktan sonra iki-üç saat bekletilmeli, sonra dolaba yerleştirilmelidir” dedi.

“GIDALARIN DIŞARIDA UZUN SÜRE BEKLETİLMESİNİN BOZULMA RİSKİ TAŞIYABİLİR”

Marketten alınan gıdaların dışarıda uzun süre bekletilmesinin bozulma riski taşıyacağından başka hastalıklara sebebiyet verebileceğini kaydeden Maşalacı: “Sebze ve meyveler duru su ile iyice yıkandıktan sonra, et ve et ürünleri ise iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir. Çapraz bulaşmanın önlenmesi amacıyla çiğ tüketilecek gıdalar ile piştikten sonra tüketilecek gıdaların hazırlanmasında farklı mutfak gereçleri kullanılmalı, birbirleriyle teması önlenmelidir. Ramazan süresince hastalığın daha fazla yayılmasının önlenmesi ve daha ağır tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmaması için evlerde de toplu iftar yemekleri verilmemelidir. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin başı rahmet, ortası merhamet, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı'nı kutluyorum” diye konuştu.

Başkan İbrahim Maşalacı ayrıca TBMM'nin 100’ncü açılış yıldönümüyle birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlu olmasını temenni etti.

Yorum Yazın