• Yerel

Baltacı Kastamonu’nun sağlık konusundaki taleplerini Meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu’nun sağlık konusundaki taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ve ilgili bakanlıklara taşımaya devam ediyor.
Baltacı Kastamonu’nun sağlık konusundaki taleplerini Meclise taşıdı
İrfan Salcı -

TBMM’de sık sık Kastamonu’nun hekim açığının karşılanması, sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olan problemlerin çözülmesi çağrısında bulunan Milletvekili Baltacı son olarak üç önemli mahallenin Aile Sağlığı Merkezi talebini Meclis’e taşıyıp Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ulaştırdı.

Kastamonu merkez ilçede 2 bin 624 nüfusu olan Cebrail Mahallesi, bin 451 nüfusu olan İsfendiyar Mahallesi ve bin 667 nüfusu olan Kırkçeşme Mahallesi’nin ortak kullanabileceği Aile Sağlığı Merkezi’ne ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Koca’ya bu yöne bir çalışma yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.

Milletvekili Baltacı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Kastamonu ili merkez ilçesi 20 mahalleden oluşmaktadır. 2 bin 624 nüfusu olan Cebrail Mahallesi, bin 451 nüfusu olan İsfendiyar Mahallesi ile bin 667 nüfusu olan Kırkçeşme Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi bulunmamaktadır. Yaşlı nüfusu ağırlıkta ve birbirine sınır olan bu üç mahallenin ortak hizmet alabileceği bir Aile Sağlığı Merkezi’ne ihtiyaç duyulmaktadır.Buna göre;Bakanlığınızın Kastamonu ili merkez ilçesi Cebrail Mahallesi, İsfendiyar Mahallesi ve Kırkçeşme Mahallesi’ne aynı anda hizmet verebilecek bir Aile Sağlığı Merkezi açması yönünde bir çalışması olacak mıdır?”

Yorum Yazın