• Yerel

Bakan Yardımcısı Yavuz’a 'Hüsnü Açıksöz' kitabı hediye edildi

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları” programı kapsamında Ankara’da, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gazetecileri konuk etti.
Bakan Yardımcısı Yavuz’a 'Hüsnü Açıksöz' kitabı hediye edildi
İrfan Salcı -

Gazeteciler, Ulucanlar Cezaevi Müzesi Toplantı Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’la bir araya geldi. Programın sonunda Yavuz’a, Açıksöz Gazetesi muhabiri Tuğçe Yerdelen ve Nasrullah Gazetesi köşe yazarı Fatma Bölükbaş, 100 yıl önceki Açıksöz Gazetesi’nin ilk sayısı ile “Milli Mücadele’nin Anadolu’daki Basın Bayraktarı Hüsnü Açıksöz” kitabını armağan etti. Hediye edilen kitabı inceleyen Yavuz, teşekkürlerini ileterek, memnuniyetini dile getirdi.

“Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları”, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde Geleneksel El Sanatları Sergisi’nin açılışıyla başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un konuşmasıyla süren program, ‘Ankara Tarihi ve Kültürel Değerler’ sunumu ile devam etti.

Program, ertesi günde Ankara’daki tarihi ve kültürel değerler; Ankara Kalesi, Arslanhane zaviyesi, Roma Hamamı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gezisiyle sürdü. Ankara Ticaret Odası (ATO) Duatepe Salonu’nda ATO Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyla gerçekleşen toplantı ile Ankara Ticaret Odası’nın çalışmaları anlatıldı. ATO’daki programın ardından ise Beypazarı’na gezi düzenlendi. Beypazarı, doğal maden suyu işleme tesisini gezen gazeteciler, Beypazarı’ndaki tarihi ve kültürel yerleri de yakından inceledi. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile bir araya gelen gazeteciler, belediye başkanıyla sohbet etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gazeteciler, “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları” programıyla Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı yakaladı.

Yorum Yazın