TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Aşırı yağışlarda ekipler sahada

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şiddetli yağış sonucu oluşan su baskınları ve tahribatlara müdahale etti. 
Aşırı yağışlarda ekipler sahada
Büyükşehir Belediyesi, önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak yağışa karşı tüm ekipleri ile harekete geçti.
ALO 153 Çağrı Merkezine gelen ihbarlar, ekiplere bildirildi, gerekli müdahaleler yapıldı.

Ekipler, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kavşağı alt geçidi, Mahabad Bulvarı Kavşağı, Yenihal Kavşağı, Araştırma Hastanesi, Ofis alt geçidi, Şehitlik Caddesi, Nazım Hikmet Caddesi ve Mehmet Uzun Caddesi başta olmak üzere kentte olumsuzluk yaşanan alanlara müdahale etti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 11 vidanjör, 2 kanala görüntüleme aracı, 2 loader ve 120 personelden oluşturulan 48 ekiple sahada çalışma yürüttü.
İtfaiye Daire Başkanlığı, kent merkezi ve Ergani, Bismil, Lice ile Çınar ilçelerinde 80 noktada müdahale gerçekleştirdi. 150 personel ve 20 araçla gerçekleştirilen çalışmalarda su tahliyeleri için 106 motorpomp ile kullandı.

İtfaiye ekipler, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kavşağı’nda mahsur kalan 7 araç ile Ergani’de mahsur kalan 2 aracı kurtardı. 
Parka ve Bahçeler Daire Başkanlığı ise 38 personel, 30 motorpomp, 2 kepçe, 8 pikap ile sahada DİSKİ ve İtfaiye ekiplerine destek verdi.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece yarısına kadar çalışmalarına devam etti, aşırı yağıştan dolayı kapanan yolların tamamı trafiğe açıldı.
Ekipler olası aşırı yağış riskine karşı, teyakkuzda bekliyor.

Bir ayda yağan yağışın fazlası 3 günde yağdı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden derlenen bilgilere göre Diyarbakır’ın 1991-2020 yılları arasındaki Mart ayı yağış ortalaması 66,7 kilogram olarak kayıtlara geçti.
Son üç günde Ergani 139,8, Çermik 118,6, Kayapınar 90, Devegeçidi 109 kilogram olmak üzere Diyarbakır kent merkezi ve ilçeleri ortalama 72,35 kilogram yağış aldı. 

Vali Ali İhsan Su çalışmaları takip etti
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, ekipler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 
Vali Ali İhsan Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve birim amirleri eşlik etti.
Yorum Yazın