TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği Kastamonu dil diyalektiğini Avrupa'ya taşımaya hazırlanıyor

'Bölgesel Dil Diyalektiği' projesi Kapsamında 'Kastamonu Ağzı' konulu bir konferans düzenleyen Akademi ve Kültür Eğitim Derneği, Kastamonu dil diyalektiğini 5-6 Mayıs tarihlerinde İspanya’da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen proje katılımcılarına ve Avrupa Birliğine sunacak.
Akademi Kültür ve Eğitim Derneği Kastamonu dil  diyalektiğini Avrupa'ya taşımaya hazırlanıyor
İrfan Salcı - Dernek başkanı Suzan AVANOĞLU yaptığı açıklamada, “Kastamonu kültürünü ve diyalektiğini Avrupa’da tanıtmak ve kültürel zenginliğimizi AB’nin kültürel zenginlikleriyle birleştirip evrensel kültürün zenginleşmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bir Kastamonulu olarak Kastamonu kültürünün uluslararası arenada gündeme gelmesi ve farklı ülkelerden gelecek katılımcılara tanıtılması aynı zamanda insanlığın temel değerlerde birleşmesine ve oluşabilecek ayrışmaların önüne geçilmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.

 AB projesi kapsamında İspanya’da düzenlenecek toplantıya AKED adına Kastamonu Devlet Hastanesi Göz Doktoru Ertülay AÇIKEL, Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Şükran TİMUR ve Aytaç Eruz Lisesi İngilizce Öğretmeni Yeşim GÜNDOĞAN katılacaklardır.

Kastamonu Diyalektiği ile ilgili hazırlanan rapor da AB’ye sunulacak ve bu arada ilimizde dilimizin korunması için yapılan çalışmaların yanında dilimizin tarihsel gelişim süreçleri ve etkileşimleri de ele alındı ve bu arada Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ergün ACAR tarafından sunulan bildiri de ara rapor halinde İspanya’da sunulacaktır.

Katılımcılarımız, ayrıca İspanya’da ilimizi ve Kastamonu diyalektiğini tanıtmanın yanında Endülüs tarihini ve kültürel zenginliklerini de yerinde görme fırsatı bulacalardır.
Daha önceki yıllarda önceliğimiz ailemiz projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla ailenin eğitimdeki yerini vurgulayan, bu alanda çeşitli konferanslar veren 4 farklı ülkeden yabancı konuklarına ilimizi ve aile yapımızı yakından tanıtan AKED, ilimizde olduğu gibi AB’de de eğitim ve kültür hayatının temel ögelerini güçlendirmeye ve bu alanda yapılan çalışmalara destek vermeye devam etmektedir.

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği olarak bu dönemde çalışmalarımız hız kesmedi.Polonya koordinatörlüğünde KA 204 projesinde ortak olarak yer aldık.İspanya kordinatörlüğünde girişimcilik konulu gençlik projesine katıldık.Dernek üyemiz Orhan AVANOĞLU tarafından yazılan ve İngiltere'ye sunulan, Bursa’da Her Yerde Sanat  derneği ve AKED'in ortak olduğu KA 204 projesinde ortak olarak yer aldık.Bu çalışmalarda emeği geçen dernek üyemiz  Orhan AVANOĞLU'na derneğimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz..Derneğimiz Kastamonu'da uluslararası projelerde en aktif ve birinci dernek olmanın gururunu ve mutluluğunu taşıyor.Ayrıca tüm üyelerimize bu çalışmalarda göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür ediyoruz.
Yorum Yazın