• Yerel

‘2040’ın Çocuklarına Evde Kaldığım Günleri Anlatıyorum’ Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Belediye başkanı op. Dr. Rahmi galip vidinlioğlu: “Geleceğe bir not bırakmak adına böyle bir yarışmanın çok güzel olacağını düşündük”
‘2040’ın Çocuklarına Evde Kaldığım Günleri Anlatıyorum’ Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
İrfan Salcı - ‘2040’ın Çocuklarına Evde Kaldığım Günleri Anlatıyorum’ temalı resim, şiir ve mektup yarışmasının ödül töreni Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Belediye Başkanlığımız ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “2040’ın Çocuklarına Evde Kaldığım Günleri Anlatıyorum” temalı resim, şiir ve mektup yarışmasının ödül belediyemiz ana hizmet binasında gerçekleştirildi.

İlkokul öğrencilerinin resim dalında, ortaokul öğrencilerinin şiir dalında ve lise öğrencilerinin mektup dalında katıldığı ve toplamda 147 adet eserin değerlendirildiği yarışmada, resim dalında Bahçeşehir Koleji öğrencisi Rüzgar Toprak Arslan, şiir dalında 23 Ağustos Ortaokulu öğrencisi Muhammet Ali Sinanoğlu ve mektup dalında da Kastamonu Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Deniz Gürgöl 1.’lik ödüllerinin sahipleri oldular. 1.’lik hakkını elde eden öğrenciler ödüllerini de Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan aldılar.

Düzenlenen yarışmada resim dalında Ali Fuat Darende İlkokulu öğrencisi Zehra Melis Yüksek, şiir dalında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Aysu Şanal, mektup dalında Göl Anadolu Lisesi öğrencisi Ela Nur Tabaklı ise 2.’lik elde ederken resim dalında Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ayşe Masal Elevli, şiir dalında 23 Ağustos Ortaokulu öğrencisi Arda Mınık ve mektup dalında Kastamonu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencisi Sundus Mohammad Ali 3.’lük derecesinin sahipleri oldular. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcılarımız Mehmet Yurt, Nuray Çolak ve Serkan Bahçacıoğlu’ndan aldılar.

Gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri de yer alarak heyecanlarına ortak oldular.

“GELECEĞE BİR NOT BIRAKMAK ADINA BÖYLE BİR YARIŞMANIN ÇOK GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu şunları ifade etti: “Bu etkinlik çocuklarımız için çok ayrı bir önem ifade ediyor. Bu yarışmayı yaparken de aynı zamanda çocuklarımızın ufku ile ilgili bir çalışma olacaktı bu. Sıkıntılı günlerden geçtik 2,5-3 aydır. Belki daha uzun bir süre. Herkes evinin bir köşesinde kaldı. Dört duvar arasında mahkum oldular. Kimisi belki biraz daha şanslıydı. Sitenin içerisindeydi. Ufak tefek yeşil alanları vardı. Ama sonuç olarak zor bir dönem. Bir sağlıkçı da olduğum için birtakım şeylerin zeminini biz kendimiz hazırladık. Bu süreçte sağlığın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Bedavaya soluduğumuz havanın ne kadar değerli olduğunu, bedava baktığımız gökyüzünün ne kadar kıymetli olduğunu, şırıl şırıl akan bir derenin kenarında oturmanın ne kadar muhteşem bir şey olduğunu öğrenmiş olduk. Kendi elimizle geleceği karartmamak adına ve geleceğe not düşmek adına çocuklarımızı da hem çevre bilinci hem doğa bilinci hem sağlık hem de dediğim gibi şu yaşanan süreçle ilgili geleceğe bir not bırakmak adına böyle bir yarışmanın çok güzel olacağını düşündük. Belki biz görürüz görmeyiz ama çocuklarımız büyüdüğü zaman ‘Ya böyle de bir süreçten geçmiştik. Ne günlerdi o günler’ diye hafızalarında yer tutacaktır. Ben de çocuklarımıza bu anlamda hem çevre adına hem de bizim geleceğimiz adına kalıcı olan şeyleri, eski unuttuğumuz hasretleri kazandırmanın derdindeyim.

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN 15 BİN ADET ÇİÇEK VE 45 BİN ADET FİDE DAĞITIMI

Belki küçük küçük şeyler ama biz Cuma Günü 15 bin çiçek dağıttık. Küçük bir şey belki ama ben önemli olduğuna inanıyorum. Ondan bir 10 gün önce de 45 bin adet fide dağıttık atalık tohumlarımızdan. Bazen soruyorum çocuklarımıza ‘Domates nerede yetişir’ diye. ‘Tabi ki manavda’ diyor. Çünkü çocuklarımız toprağı bile çok görmediler. Nerede yetiştiğini bilmeleri adına evlerimizde saksılarda domatesimizi, biberimizi, salatalığımızı yetiştirecekler. Belki birkaç tane alacaklar ama öyle zannediyorum ki onların zihinlerinde bu yer edecek. Çevre bilinci açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir etkinlikte belediye adına bulunmaktan ötürü de çok mutluyum ve memnunum. İnşallah böyle bir çalışmanın olumlu anlamda dönüşü de olacaktır diye düşünüyorum. Katılımlarından ötürü herkese çok teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve zihin açıklığı diliyorum. İnşallah daha sağlıklı günlerde, daha mutlu ve huzurlu ortamlarda, daha büyük etkinliklerde bir araya geliriz.”
Yorum Yazın