TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Bugün gölgende vuslat var Ayasofya..

Fethin sembolü, Fatih'in emaneti ve mirası, İstanbul'un gözbebeği Ayasofya..
Bugün gölgende vuslat var Ayasofya..
86 yıldır beklenen gün geldi, hasret bitti işte vuslat anı, işte adına şiirler yazılan kadim mabed onu fethedenin vasiyetinde olduğu gibi aslına döndü. Bugün Ayasofya gökleri delen bir huzurlu sada ile, ezan sesleri, Kur’an sesleri ile doldu. Başlar secde de gözlerde yaş, eller duada… Elhamdülillah! Elhamdülillah!

Değerli dostlarım, bugün yazacaklarımı kelimelere dökemeyebilirim. Bugün içimdeki duygu selini ifade edebilecek doğru cümleleri bulamayabilirim, affınıza sığınıyorum.

Bugün çok erken saatlerden itibaren Ayasofya'da yerimizi aldık. Çok şükür ki camiye girenlerden biri olmak bizlere de nasip oldu. Öyle bir maneviyat ki neler hissettiğimi anlatabilmem imkansız.



Bütün İstanbul oradaydı, sokaklar caddeler doluydu, milletimiz bu vuslatı bizzat yaşamak istiyordu. Bugün orada olanlar bedenleriyle, olamayanlar da kalpleriyle, ruhlarıyla Ayasofya için kilitlenmişler, tek yürek olmuşlardı.

Devlet Başkanımız Kurân tilavetine başlayınca adeta bütün dünya o ana kilitlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın hutbeye üç hilalli kılıç ile çıkması ise çok manidardı.

Derler ki kılıcı sol elde tutmak düşmana güven vermek, sağ elde tutmak ise "ayağını denk al kılıcı kullanabilirim" anlamına gelirmiş.

Sayın Ali Erbaş'ın kılıcı çoğunlukla sol elinde tutmuş olsa bile zaman zaman her iki eliyle kavradığını da gördük. Bu, "Ayasofya kılıç ile alınmıştır, kılıç hakkımızdır bizimdir, onu almak isterseniz sizi karşılayacak olan kılıcımızdır." Şeklinde bir mesaj olduğunu düşündürdü bizlere.

Fethin sembolü kılıç ve sancaklar eşliğinde hutbemizi dinledik. Herşey bir rüya gibiydi, yüz yıllık hasretin son bulduğu bir rüya..

Minarelerden yükselen ezan sesleriyle birlikte gözyaşlarımız da huzura yükseliyordu.

Sen bizim dualarımızdın, hasretimizdin, sen bizim hüznümüzdün Ayasofya!
Sen atam Fatih'in kılıç artığı, emaneti, duası, zalimlere bedduasıydın Ayasofya!
Sen dedem Sultan Abdülhamid'in gözyaşları, gözbebeği, mücadelesi, azmiydin Ayasofya!
Sen bu milletin, bitmek bilmeyen hasretiydin Ayasofya!
Şimdi hasret bitti, Fatih'in bedduası kalktı. Milletimiz için, dünya müslümanları için bir çağ kapandı, yeni bir çağ başlıyor.

Bizlere bu günleri yaşatan Allah'a hamd olsun, devletimiz ebed müddet var olsun, bayrağımızın gölgesi, ezanlarımızın sesi bu aziz milletin üzerinden kalkmasın.

Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Uzman Yorumcu
    Elhamdülillah çok güzel oldu herbir minarede müezzinler vardı. İnşallah daha güzel bir ses sistemide zamanla oluşturulur.
  • Mehlika
    Çok duygulandim çok güzel yazmışsınız kaleminize sağlık Allah sizlerden razı olsun Sizler bu ülkenin gururu baş tacisiniz.
  • Fatma balcı
    Elhamdülillah bugünleri bizlere gösteren rabbimize, rabbim bizlere kudüsü, hicazı bizden neler alınmışsa Her birinin fethini teker teker tekrar nasip etsin inşallah Türkiyemizi İslamın kalesi eylesin kıyamete kadar payidar eylesin ümmeti tekbilek tek vücud eylesin inşallah 🤲💞
  • Ayten Aslan
    Ne kadar sevinsek gurur duysak az gelir kelimeler yetmiyor anlatmaya RABBİME binlerce şükürler olsun bize bu günleri yaşattı gurur ve gözyaşlarıyla şamid olduk bu kutlu güne ELHAMDULİLLAH
  • AYŞENUR ÇALKAYA
    Düşmana güven vermek demişsiniz dosta güven vermek değil midir?
  • Ilknuruysan Üçöz
    Duygularınızı ve o Muhteşem günü 24.07.2020 çok güzel anlatmışsınız Şehsadem okurken tekrar beni o anlara götürdünüz her nekadar ekran başında takip ermiş olsamda.. Kaleminize yüreğinize sağlık Allaha emanet olun 🇹🇷İnmesin Ezanlar dinmesin kıyamete kadar güzel Türkiye’yemde 🇹🇷🇹🇷Allah rahmet eylesin başta Fatih Sultan Mehmet Han dedimize tüm Ecdadımıza mekanları cennet olsun ..🌹
  • Günay Ramiz İbrahimoğlu
    Teşekkürler,Şehzadem.Aynı duyguları paylaşıyoruz.Allah nice kutlu fetihler ihsan nasip etsin,inşallah.Dünyanın düzeni bozulmuş durumda.