TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
Okan Geçgel

Okan Geçgel

Vali Günaydın'a haksızlık ediliyor..

Vali Günaydın'a haksızlık ediliyor..
Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın'a karşı linç girişimi olduğu düşüncesindeyim.

Vali Günaydın kendine has yönetim anlayışı ile dikkatleri üzerine çeken bir yönetici. Göreve geldiği daha ilk gün özellikle Eğitime yönelik uygulamaları takdir topladı. Son derece naif, kibar ve beyefendi kişiliği ile toplumun her kesiminden sevgi ile karşılanan Vali Günaydın İşinde hassas ve dikkatli bir kişiliğe sahip...

Vali bey Kayseriye atanıp göreve başladığının daha ilk haftaları idi kendisini Makamında ziyaret etmiştim. O ziyarette kendisi ile uzun bir sohbet gerçekleştirmiştim. Son derece cesur, işinde hassas, tüm konulara hakim ve Kayseriye hizmet etmek adına ne kadar istekli olduğunu daha o gün anlamış ve ardındanda yaptığı çalışmalara şahit olduk. Elbette bir söz vardır. '' Meyve veren ağaç taşlanır '' diye Vali beyin her alanda ilgili olması, her soruna bizzat müdahil olup çözüm araması ve Kayseri ile ilgili nokta kadar sorundan haberdar edilmesi konusundaki telkinlerini ve hassasiyetinide ayrıca biliyoruz.

Tahmin ediyorum çok çalışan bazen rahatsızlık uyandırıyor. İşleri tıkırında kimseye hesap vermeden 8, 5 mantığı ile işe gel git anlayışın Vali'den ciddi manada rahatsız olduğunu tahmin ediyorum. Edindiğim intiba da bu yönde diyebilirim. Uzun yıllardır Kayseride gazeteci olarak bir çok Vali ve yönetici ile çalıştım her Valinin çalışma mantığı farklıdır. Bu Bağlamda sıkan ve işini takip eden yönetici her zaman hedef tahtası haline gelir. Bu hep böyle olmuştur.

Şimdi asıl konumuza gelecek olursak. Geçtiğimiz günlerde malumunuz Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu yapıldı ve Başkanlık için iki liste yarıştı bu listelerden birinin başında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın kardeşi Davut Günaydın vardı ve Seçimi kaybetti. Aslında olağan bir seçim süreci ve akabinde listelerden biri seçilmiş oldu. Gayet doğal ve normal bir sürecin yaşandığı TÜRSAB seçimlerinden önce ve sonra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın hakkında bazı basın kuruluşlarında bazı iddialar gündeme geldi. Bu Gazeteci arkadaşların iddialarına göre güya Vali Günaydın Kayseri'deki Turizmciler ile kulis yapmış ve kardeşine destek aramış.

Bu iddialar üzerine bizde bir araştırma yaptık. Araştırmalarımız sonucu bilgisine baş vurduğumuz hiç bir Turizmci Vali beyin böyle bir talebinin olmadığını ve Vali bey ile görüşmediklerini beyan ettiler. Peki bu kadar alani bir konu hakkında Turizmcilerin görüşünü almadan Kim veya kimler Vali beyin Turizmciler ile kulis yaptığını iddia ediyor. Amaç nedir. Bunların iyi hesap edilmesi gerekir. Bence Vali beye haksızlık ediliyor.

Vali Günaydın işinin ehli iyi bir yönetici. Birilerinin Vali bey üzerinde bazı hesaplar yaptıklarını düşünmeye başladım. Vali beylede görüştüm kendiside Kardeşiyle ilgili her hangi bir tasarrufta bulunmadığını söyledi. Şimdi hem Turizmciler, hemde Vali Günaydın'ın kabul etmediği bu söylentileri kim veya kimler yaymışssa iddialarını ispatlamak zorundadırlar. Çamur at izi kalsın mantığı ahlaki değerlerle ölçüşmez. Vali beye atılan iftiranın bedeli ödetilmelidir.

Gazeteci doğruları araştırıp, doğruları yazmak mecburiyetindedir. Gazeteci basın ahlak ilkelerine uymak ve bu doğrultuda halkı bilinçlendirmek zorundadır. Bir iddiayı ortaya atarken iddianın kaynağını iyi araştırmak gerekir. Gazetecilik kutsal bir meslektir. Hiç kimsenin gazetecilik mesleğini töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur.

Ya adam gibi gazetecilik yapacağız, yapamıyorsak defolup gideceğiz. Bu kadar net söylüyorum. Kumpas ve tehdit ile gazetecilik yapmak isteyenler en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Kalemini doğrulardan yana kullanan tüm meslektaşlarıma selam olsun....

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın