TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gençliğimize ilham verene bakın..

Gençliğimize ilham verene bakın..
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençliğimize 'İlham Veren' ödülünü Aleyna Tilki'ye uygun görmüş.

Çok faydalı ve yararlı işler yapan yani örnek teşkil edecek çalışmalara uygun görülen bu ödül hangi kriterler gözetilerek veriliyor doğrusu çok merak ediyorum..

Bakın bir kaç örnek vermek istiyorum. Arda Ayten 19 yaşında Kim Milyoner olmak ister yarışmasında zekası ile üstün başarı kazandı.
Liseli kızımız Ayşenaz Uzun yanmayan kumaş”İcat etti.
Sümeyye Boyacı engeline rağmen rekorlar üstüne rekorlar kırdı.
Ayşe Begüm Onbaşı Jimnastikte Avrupa şampiyonu oldu.
Zeynep Yıldırım Dünya Güreş Şampiyonu oldu. Daha niceleri say, say bitmiyor gençliğe örnek teşkil edecek o kadar çok genç beyin varki..

Lakin Gençlik ve Spor bakanlığı ne yaptı bütün bu örneklere rağmen, Türk Gençlerine ilham veren örnek genç ödülüne Aleyna Tilkiyi layık gördü.

Babası yaşında sevgilileri ile medyada yer alan paylaşımları ile bazen yüz kızartan bu kızcağız hangi sanatsal , sportif yada bilimsel başarı gösterdi ki Türk gençliğine örnek görülmüştür merak etmiyor değiliz.. Bir de tepkilerden sonra isminin ödül listesinden silinmeside ayrı bir dram..

Spor bakanlığı, tepkiler gelmeden doğru düzgün bir çalışma yapıp gençliğe örnek gösterecek genç beyinleri belirlemeliydi. Toplumun hassas dengeleri var bunu gözetmek gerekir. Zaten gençliğimiz uçurumun kenarındadır. Normalleştirilen fuhşşyat, eğlence adı altında yapılan rezaletler ve daha bir çok benzeri hadiseler... Gençliğimiz bu kadar risk altındayken Aleyna Tilkinin gençliğe örnek gösterilmesi çok manidardır...

Ahlak,edep ve saygının ön planda tutulması ile gençlerimiz her türlü kötü işten, kötü alışkanlıktan uzak tutulması gerekir. Önce aile ile başlanılarak ve toplumun her katmanına yayarak gençlerimize sahip çıkılması gerektiği düşüncemide ayrıca paylaşmak isterim...

Televizyon dizilerindeki gayri ahlaki davranışlar, sosyal medyaki kepazelikler ve daha bir çok argümanın bir araya gelmesi ile Normalleştirilen rezilliklerede değinmeden geçmiyecem..

Gençliğimiz risk altındadır, toplumun hassas dengeleri gözetilmeden ahlaki ve edebi her türlü değerimizin altına dinamit yerleştirilmiştir...

Söylenecek çok söz var ama sadece şu kadarını söyleyeyim. Devlet gençleri kötülüklerden korumak adına geliştireceği projeleri devlet politikası haline getirmelidir...

Son bir söz "Sağlıklı yarınlar, Sağlıklı nesiller ile mümkün olacaktır"..

Selam ve dua ile...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın