TİC Holding Header
  • USD 32.51
  • EUR 34.783
  • Altın 2498.932
  • BIST 100 9479.78

Akıllı şehir yolculuğu (XVIII) Hytera

"Bütünlük, Titizlik, Yenilik, Mükemmellik". Hayal et ve başar....
Akıllı şehir yolculuğu (XVIII) Hytera
Akıllı şehir yolculuğu'nun XVIII. yazısında Hytera ile beraberiz;

Hytera Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü (Türkiye & Azerbaycan) Hüseyin Kılıç'la Hytera'yı konuştuk:
Kılıç Hytera'yı şu sözlerle tanıttı bize;



"Hytera, 1993, ShenZhen HYT Technology Co., Ltd. adıyla ShenZhen'de kuruldu,5 kişilik bir başlangıç ekibinden, gelişerek dünya genelinde yaklaşık 10.000 profesyonel çalışan ile öncü bir özel ağ teknolojileri şirketine dönüştü. 4.000'den fazla satıcı ve iş ortağı ile çalışan Hytera, devlet kurumlarının, kamu güvenliği kuruluşlarının ve ulaşım, kamu hizmet kurumları ve diğer ticari sektörlerden müşteriler de dahil olmak üzere, dünya genelinde 120'den fazla ülke ve bölgede bulunan müşterilerine gururla hizmet sunmaktadır.



Hytera; öncü teknolojileri müşterilerimizin gerçek zamanlı sorunlarının çözümü için güvenebilecekleri çözümlere dönüştürmek üzere PMR iletişim çözümlerini yönetimsel ve operasyonel mükemmellik ile entegre etmek için çok çaba harcamaktadır. Hytera'da, çalışanlarımızın yaklaşık %40'ı mühendislik, araştırma - geliştirme ve ürün tasarımı alanlarında çalışmaktadır. Dünya genelinde bulunan 10 Ar-Ge merkezi, Hytera'nın iletişim teknolojilerinin ön sırasında bulunmasına katkı sağlar. Hytera, yüksek kaliteyle güvenilir ürünler sunma taahhüdüne bağlıdır. Shenzhen'deki Hytera akıllı fabrikasında, akıllı depolama ve lojistik sistemleri bulunur. Zaragoza/İspanya'daki üretim merkezimiz, küresel tedarik zincirinin önemli bir parçası olarak Avrupalı ve Amerikalı müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre üretim yapmaya odaklanır.

Müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve dostlarımızın güveni ve desteği, şirketimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Günümüzde, global teknoloji şirketleri yeni zorluklarla karşılaşıyor; özel ağ teknolojileri ve endüstrileri birleşme eğiliminde ve müşteri ihtiyaçları değişiyor. Hytera; müşterilerine daha fazla değer sunmak, iş ortaklarıyla büyümek üzere alan genişletmek ve topluma daha fazla katkıda bulunabilmek için nelere bağlı hareket etmeli? Bu soruyu kendimize tekrar tekrar sorduk. Değişim sürekli olmasına rağmen, asıl amaçlarımız olan şunlar, değişmeyecek tek şeydir: "Bütünlük, Yenilik, Titizlik, Mükemmellik".

Katedilen yolda Hytera sektöre öncülük ederken öğrendiğimiz ilk şey, ne zaman ve nerede olursa olsun, her şeyden önce daha fazla çaba sarf etmek ve müşterilere karşı daha samimi olmak ve güven kazanmanın anahtarı olarak, müşterilerimize güvenilir ürünler ve hizmetler sunmaktır. Bütünlüğe bağlı kalmak ve müşterilere daha iyi değer sunmakta ısrarcı olmak, Hytera'nın bağlı kalmak zorunda olduğu ilkelerdir. Her geçen gün müşterilerin ihtiyaçları daha karmaşık hale geliyor ve seçenekleri daha fazla. Müşterilerimize kesin olarak ihtiyaç duydukları ürünleri ve çözümleri sağlamak için müşterilerimizin ihtiyaçlarını etraflıca anlamalı, yolumuzdan sapmadan AR-Ge'ye yatırım yapmalı, standartlar ortaya koymalı ve öncü ürünler üretmeliyiz.

Hytera, her zamanki gibi müşteri ihtiyaçlarıyla uyumlu şekilde teknolojik yeniliğe, yönetim reformuna ve hizmet yeniliğine bağlı olacaktır. Özel ağ, Hytera'nın asıl odak noktasıydı ve hakkında derin bir tecrübeye sahip olduğumuz bir değerdir. Günümüzde özel ağ, eşi görülmemiş fırsatlar ve zorluklar ile karşı karşıya. Hytera, kamu güvenliği ve acil durum iletişim sektörünün bir üyesi olarak enformasyona, akıllı cihazlara ve geniş bandın yaygın hale getirilmesine yönelik özel ağ sektöründe yenilikçi değişiklikleri aktif olarak destekleme sorumluluğuna sahiptir. Özel teknoloji ve uzmanlık ağımıza güvenerek, toplumun her kesiminden herkes için, kamu güvenliğine ve acil durum çözümlerinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. 10 yıl önce, Hytera'nın kurumsal kültürünü şu 4 kelimeyle özetlemiştir: "Bütünlük, Titizlik, Yenilik, Mükemmellik". Şirketin her prosedüründe iyi işçilik uygulamalarını yakından takip etmeyi ve müşterilerimize yüksek kaliteli, yenilikçi ürünler ve en üst düzey kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Günümüzde, çözülmesi gereken çok sayıda sorun vardır ve bu da, asıl amacımızı hatırlama ve "Bütünlük, Titizlik, Yenilik, Mükemmellik" değerlerine bağlı kalma ihtiyacını vurgulamaktadır. Zorlukları göğüslemek, fırsatları yakalamak, özel ağın avantajlarını elde etmek, müşterilere ve iş ortaklarına daha iyi değer sunmak ve topluma daha fazla katkı sağlamak için her kesimden müşterilerle, iş ortaklarıyla ve arkadaşlarla, hep birlikte çalışmaktadır. İnanıyoruz ki yarınlar çok daha iyi olacak! "

Hytera'yı tanıtan bu girişten sonra Hüseyin KILIÇ'la konuşmamız Hytera'nın güvenli şehir projeleri, örnek projeler ve referansları üzerine devam etti:

Güvenli şehir projeleri Akıllı Şehir inşasını ne kadar hızlandırır?

Akıllı şehirlerden bahsettiğimizde, kaçınılmaz olarak çeşitli gelişmiş donanım cihazları ve akıllı yazılım platformları ve bunların insanlara nasıl daha rahat, daha kolay ve daha güvenli bir çalışma ve yaşam ortamı getirerek hayattan daha fazla keyif almamızı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Bu geniş vizyon, akıllı şehir inşasının kapsamının sektörler arası boyutlarda sistematik, karmaşık ve kapsamlı bir gelişme olması gerektiğini belirler. Finans, tıbbi bakım, ulaşım, su tasarrufu, enerji, ta rım, akıllı şehir inşaatları, özel, dikey ve derinlemesine iş sektörü çözümlerine sahip olmalıdır. Ancak hayatın her kesiminde yeni gelişmeyi teşvik etmek için, aynı zamanda toplumun genel kamu güvenliğinin eşzamanlı olarak iyileştirilmesini sağlamak için önemli bir ön koşul da vardır.

Araştırma kurumu IHS Markit, kamu güvenliği ile genel şehir gelişimi arasındaki ilişkinin ne kadar yakın olduğunu gösteren özel bir rapor hazırladı. Rapora göre, ölçmek için dört endeks belirlediler: Devlet yatırımı, Güvenlik sorunu, Sosyal fayda ve Ekonomik fayda. Her endeks, güvenli şehir projelerinin belirli bir süre boyunca nasıl etkilendiğini gözden geçirmek için kullanılan şehir yatırımı, turizm, ekonomik refah vb. gibi altı veya yedi ana göstergeden oluşur.

Sonuç şu şekilde listelenir:
Kamu güvenliğinin şehrin gelişimi ile pozitif bir ilişkisi olduğu çok iyi belirtilmiştir.

Akıllı Şehir projesinin önemli bir rolü olarak, iyi bir kamu güvenliği bir zorunluluktur ve güvenli şehir projelerini hayata geçirmek aslında tüm Akıllı Şehir inşaat sürecini hızlandırır.

Genellikle, kamu güvenliği projelerinin hedefleri, suç oranlarını düşürmekten ve kamu güvenliğini geliştirmekten ekonomik büyümeyi teşvik etmeye ve genel vatandaş refahını iyileştirmeye kadar çeşitlilik gösterir. Paydaşların dahil edilmesi arasında devlet çalışanları, kolluk kuvvetleri, halk sağlığı, yangın, kurtarma, sınır kontrolü ve sosyal hizmetler vb. sıralanabiliir. Verimliliği artırmak için, daha fazla kamu güvenliği projesi - özellikle BİT projeleri, örneğin Büyükşehir acil çağrı sistemi projeleri, polis iletişim sistemleri, video gözetim-denetim sistemleri vb. Daha iyi iletişim, durumun daha iyi analizini sağlamayı amaçlayan vb. ve gelişmiş komuta ve kontrol yetenek ve imkanlarıyla mümkündür.

Bununla birlikte, geliştirme için çok fazla imkanlar var;
İlk olarak, günümüzde farklı kamu güvenliği sistemleri birden fazla departman tarafından kullanılıyor ve sonuç olarak güvenlik ve başka sebepler nedeniyle izole edilmek durumunda kalıyor, sonuç olarak ise son kullanıcı iş akışı sistemlerinde(Disptacher) birlikte çalışmasını talep etse bile, yine de veri veya arayüz paylaşımları mümün olmuyor, doğal olarak bu yönetmeyi son derece zor hale getiriyor ve kamu güvenliği kurumlarının toplam verimliliğini önemli ölçüde azaltmaktadır, bu durumda da gelecekte ihtiyaç durumunda dahi bu verilerin yeniden kullanılmasından söz edilemiyor.

İkinci olarak, kamu güvenlik sistemleri, kamu güvenliği olay oranını düşürme becerilerini ve imkanlarını kazanamamıştı.

Son olarak, İnternet teknolojisinin gelişmesiyle birlikte dijital veri yönetimi, kamu güvenliği çözümleri için yeni zorluklar ve gereksinimler ortaya çıkarmaktadır.

Bazı Devletler ve teknoloji sağlayıcı şirketler şimdi bu sorunları çözmek için bir dizi yeni güvenli şehir projeleri hayata geçirmektedirler. Bu, ortak özellikleri paylaşarak, idari olarak, Devletin şehirlerinde ulaşmak istediği hedefleri açık ve kapsamlı bir planına katkı sağlar, ayrıca projelerin başlangıçta nasıl finanse edileceğini ve projeyi desteklemek için hangi gelir kaynaklarından yararlanılacağını belirlerler ve son olarak sadece kamu güvenliği kurumları için değil, aynı zamanda ilgili diğer şehir departmanlarını da içeren üst düzey ve uzun vadeli bir tasarım yapmaya başladı. Teknik olarak, bu projeler yatırımı tam olarak kullanmak için uçtan uca çözümler önerdi ve aynı zamanda, sistemlerin esnekliğini korumak ve gelecekteki geliştirme olanaklarını garanti etmek için standart arayüz, protokoller ve birleşik platformlar sağlar, ek olarak, IoT, büyük şehirlerin fiziksel dünyası ve dijital dünyası için durum farkındalığı, veri simülasyonu ve analizi, alarmlar ve acil durum planı sağlamak için veri ve siber güvenlik teknolojileri de tanıtıldı.

Kamu güvenliğini tepkiden önlemeye getirmek.

Akıllı Şehir projelerine gelince, bu konuda tam standart veya bunların tam tanımı olmasa bile, teknik geliştirme aşamaları artık daha net hale geldi. IoT sistemleri, yapay zeka, büyük veri teknolojisi ve gelişmiş bilgisayar teknolojilerinin yardımıyla, Akıllı Şehir projeleri, şehirdeki herkese ve her şeye bağlanacak ve nihayetinde dijital dünyanın, tüm işlerinin ve faaliyetlerinin mükemmel bir şekilde görüntülenmesini ve analiz edilmesini sağlar.

Şehir yönetim komitesi herhangi bir şey olmadan önce alarm alabilir ve tüm simülasyonunun yardımıyla şehirdeki tüm olayları büyük ölçüde başlamadan çözebilir.

Güvenli şehir inşası trendi ve akıllı şehir hedefinin birleşimiyle, güvenli şehir projelerinin Akıllı Şehir inşasını nasıl hızlandırdığını görmek karmaşık bir fikir değil.

Öncelikle, Güvenli şehir

İlk olarak, Güvenli şehir projeleri çok büyük ve karmaşıktır, daha fazla dikkat gerektirir ve genellikle daha yüksek önceliklere sahiptir, bu nedenle Devletlerin bir yönlendirme komitesi kurması çok muhtemeldir. Bu komite, şehirdeki çeşitli kurumlardan paydaş olabilecek temsilcileri içerecektir.

Ek olarak, komitede danışmanlık hizmeti veren veya teknoloji sağlayıcılarından rehberlik sağlayabilecek uzmanlar da bulunabilir. Bu, bir Akıllı Şehir projesinin karşılaşacağı net bir durumdur ve güvenli şehir projeleri deneyimine sahip olmak, şehir yönetiminin talebi koordine etmesini ve hayata geçirmesini kolaylaştırır.

Güvenli şehir projesi ayrıca Haberleşme iletişim sistemleri (Profesyonel Trunk Tier III, TETRA, PLTE) ve platformları, şehir izleme sistemleri, IoT sistemi, veri merkezleri ve analiz uygulamaları, siber güvenlik çözümü vb. Teknolojileri içerir. Bu sistemler genellikle şehre ICT (Information and Communication Technologies- Bilişim ve iletişim teknolojileri) altyapısına yüksek gereksinimleri getirir ve nihayetinde onları yükseltir. Örneğin, video aktarımı şehir iletim ağı bant genişliği ihtiyacını artırır, bir 1080P video nungönderimini tamamlamak için genellikle 2Mbps band genişliği gerekir.

Aynı zamanda, standart bir şehir izleme (Kamera) projesi için şehrin etrafına binlerce kamera kurulumu yapılıyor, örneğin Çin'in Shenzhen şehri yüz binden fazla kamera kuruldu, yüksek very trafiği ve sistemin kararlığı ihtiyacı mevcut ağların kapasitesini artırmaya zorlamıştır. Bu yatırımların çoğu, diğer akıllı şehir proje inşalarında yeniden kullanılabiliyor, yine de örnek olarak IP iletim sistemine ihtiyaç duyulmuştur. IoT sistemleri, polis, trafik bilet sistemleri, park sistemleri, akıllı sokak lambası ve hatta şehirdeki WIFI kapsama projeleri, CCTV için aynı IP iletim sistemini veya en azından yeraltı ve boru hatları gibi ilgili projelerinde IoTaltyapısını kullanabilirler. Başka bir açıdan, şehir izleme sistemine yatırım yapmak yalnızca kamu güvenliği kurumları tarafından değil, aynı zamanda şehir yönetimi departmanları, elektrik, Su, Gaz dağıtımı ve bakımı yapan kuruluşlar ve departmanları vb. Tarafından da kullanılabilir. Akıllı şehir projeleri serbest değildir, ancak birbirleriyle ortak çalışabilen güvenli şehir projeleri ve ürünleri en kapsamlı ve faydalı çözümdür.

Son olarak, güvenli şehir projeleri 'canlıdır' ve Akıllı Şehir projeleri de öyle, vatandaşların güvenliğini koruyan sistemler büyük miktarda mali desteğe ihtiyaç duyarlar ve işletmeleri nihayetinde şehrin ekonomik büyümesine yardımcı olacak ve daha fazla gelir akışı yaratacaktır. Akıllı şehir proje leri şehirlerin inşasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayan bir teknolojidir.



Örnek Smart Cıty Proje - Shenzhen, Çin.

Shenzhen, 18 milyonluk nüfusu ile Çin'deki en büyük dört şehirden biridir ve 12 milyonu bulan büyük bir nüfustur. Bu nüfus kamu güvenliği kurumlarına ve şehre büyük bir meydan okuma ve sorunlar olarak ortaya çıktı.



Yaklaşık 10 yıl önce, şehir yönetimi bunu değiştirmeye karar verdi. Teknoloji şirketi Hytera'nın yardımıyla şehir, güvenli şehir projesi için bir komite oluşturmaya karar verdi ve özellikle teknoloji kısmında üst düzey ve uzun vadeli bir tasarım gerçekleştirdi. Teknoloji tasarımı, yerel olarak adlandırılan ‘122 proje' olarak beş aşamadan oluşmaktadır: 1 harita, 2 ağ, iki merkez. 1 harita; komuta ve kontrol sistemlerini ifade eder, 2 ağ; iletişim ve video ağlarıdır, aynı zamanda 2 merkez bilgi merkezini ve istihbarat merkezini belirtir.

İlk olarak şehir, en acil sorunları çözmek için "Bir harita ve İki ağ" ı uygulamaya başladı.

Hytera, gelişmiş Telsiz Röle altyapı istasyonları ve mobil anahtarlama ofisi, Telsiz terminalleri ve aksesuarları da dahil olmak üzere, genel olarak kamu güvenliği günlük operasyonları için temel iletişim sorunlarını çözmek için kritik ses ve SMS hizmeti sağlayan, şehir çapında Özel Telsiz ağının toplam bir çözümünü sundu. Şirket ayrıca, 10 yıllık bir dönemde toplam kapsama alanını yavaşça artıran büyük video gözetim ağı "Skynet" in yapımına katılan CCTV çözümü de sağladı. Hytera tarafından acil durum çağrı alma, gönderme, GIS, olay analizi ve görev yönetimi hizmetlerini sunmak için "Tek harita" yıda oluşturdu. Kurulan Sistem, Shenzhen şehri acil durum çağrı merkezi hala çalışıyor ve günde en az 10 bin çağrı ile ilgileniyor.

Bu projeler başarılı oldu ve suç oranı muazzam bir şekilde düştü ve ekonomik güven ve büyüme gibi olumlu sonuçlar, vatandaş memnuniyetiyle birlikte aniden yükseldi. Sonuçtan cesaret alan şehir yönetimi, güvenli şehir projelerini başka bir seviyeye taşımaya karar verdi. "Bilgi merkezi" ve "istihbarat merkezi", kamu güvenlik kurumlarına veritabanı hizmetleri ve tam gelişmiş istihbarat hizmeti sağlamak için uygulanmaktadır. Ve aynı zamanda e-polis trafik izleme sistemi de dahil olmak üzere şehir kamera sistemleri ve diğer projeler kısa sürede tamamlanacak.

Hytera, günlük operasyonlara yardımcı olmanın dışında, acil durumla başa çıkmada iletişim ve sevk hizmeti de sundu. Şirket, geçici cihazlar, SATCOM, yerinde komuta konsolu ve acil durum iletişim aracı çözümü ve büyük olay güvenlik sistemleri sunmaktadır.

Hytera, üst düzey tasarımın yardımıyla şehir iletişim kaynaklarını, istihbarat servisini ve sevk servisini birleşik bir platformla bir araya getirmeyi başardı ve birleşik bir güvenli şehir çözümüne entegre etti.

Şimdi Shenzhen, Shenzhen Akıllı Şehir girişimlerinin bir parçası olan en son şehir yönetimi operasyon merkezini kurmaya devam ediyor. Hytera, sistem entegratörü olarak önceki yatırımın iyi bir şekilde kullanılmasını sağladı, bu yeni proje eski güvenli şehir projelerinden aynı şehir gözetleme sistemini, kritik iletişim sistemini ve IoT sistemlerini kullandı ve yakaya takılan kameraları ekledi. aynı birleşik iletişim platformunu ve geniş bant iletişim sistemlerini kullanan yeni bir operasyon odası kurdu.

Geniş bant iletişim sistemi, orijinal PMR(Telsiz) ağının eski kaynaklarını tam olarak kullandı ve geniş bant ağının maliyeti nedeniyle Hytera, kolay yönetim için yalnızca ortak altyapıyı bir araya getirmekle kalmayarak, aynı zamanda PMR(Telsiz) ve geniş bant cihazlarını ve tesislerini PMR'den birleştirir.

LTE, 2'si 1 arada telsizleri sistem ve uygulamalar için tek bir birleşik çözüme dönüştürdü. Eski güvenli şehir projelerinin yardımıyla, bu yeni Akıllı Şehir projesi hızlandırılmış, maliyet etkin ve kullanımı önemli ölçüde hızlı olmustur.

KONYA Büyükşehir Belediyesi Projesi

İlk olarak 2014 yılında başlanan proje Türkiye'de kurulan ilk Profesyonel Sayısal DMR Trunk Tier III Sistemidir. Bu sistem tam bir paket sistemi olarak belediyenin hizmetine sunulmuştur. Sisteme 1500 adet Telsizin yanı sıra, Komuta Kontrol Merkezi Yazılımı-Dispatcher, Ses Kayıt Sistemi, Network Yönetim Sistemi, Radio Linkler, Kabinler, Anten Kuleleri, Jeneratörler, Güvenlik önlemleri gibi sistemin bütün ekipmanları sağlanmıştır.



Sistem Türkiyenin en büyük coğrafyasına sahip olan Konya ilinin her noktasında haberleşme yapabiliyor olma kapasitesine sahiptir.



Sistem yüksek dağlar ile cevrili olan Konya ilinin, bu dağlara ve ilçelerine 28 adet site kurulmasıyla ve kurulan sitelerin birbirlerine kablosuz linkler ile bağlanması, sitelerde jenaratör ve akü yedekli Sistemler ile desteklenerek her türlü şartta ve zamanda çalışabilir olması planlanarak kurulmuştur.

Geçen süre zarfında sistem tarafımızca ilave fonksiyon ve özellikler için güncellenmiş ve aktif olarak kullanılmaya ve daha uzun yıllar kullanılması mümkün olan bir sistem durumundadır.




Örnek vermek gerekirse sisteme dahil edilen Full Duplex özelliği sayesinde PD985 kullanan personel, artık Telsiz cihazlarını masasında kullandığı masa telefonuna eş değer olarak, telsizini Konya'nın her köşesinde kullanabiliyor durumdadır. Bu güncellemeler ‘Memnun Kullanıcı' kapsamında bedelsiz olarak yapılmıştır.



Kurulan Kablosuz link sistemleri aynı zamanda belediyenin diğer hizmetlerinde de kullanılarak (Tahsilat sistemlerinin entegrasyonu-Görüntü aktarımı-Akıllı Kavşak Sistemleri vb) extra tasarruf sağlanmıştır.



Kurulan sistem günümüz de dahi, hala çok popüler ve bir çok kurumun sahip olmaya çalıştığı Profesyonel bir sistem olmaya devam etmektedir. Sistem Acil Durum ve beklenmeyen afet durumlarında da tam kapasite çalışmaya devam edecek şekilde dizayn edilmiştir. Sistem kullanıcılarının güvenli bir haberleşme ekipmanı olarak kullanılmaya devam edecektir.



Bu bağlamda bakıldığında Hytera'ın küresel ve yerel pazarlarda öncü rol modelini aşağıdaki örnek ve referans çalışmalarda da görebiliriz:



1. 1995-2003, ilk Çin'li mühendisler tarafından geliştirilen ve üretilen ilk C160 model telsizini piyasaya sürdü ve hemen arkasından gelen popüler TC500 modeli 5 milyon adet sattı.

2. 2006, Türkiye pazarına girdi ve 2010 yılından itibaren peş peşe 3 yıl Emniyet Genel Müdürlüğünün Analog Telsiz ihalelerini kazandı.

3. 2010, Çin ilk DMR Sayısal/Dijital Telsiz modeli PD785 modelini üretti ve Analog ürünlerden Sayısal ürünlere geçişte öncülük etti.

4. 2011, ShenZhen Menkul Kıymetller Borsasına kote oldu ve şirket adını "Hytera Communications Corporation Limited" olarak değiştirdi.

Ayrica Dijital Trunk Tier III ETSI standardı oluşmasına büyük katkıda bulundu ve ilk Tier III ürünlerin ürettimini gerçekleştirdi.

5. 2012, Almanya'daki Rohde ve Schwarz PMR'i şirketini satın alarak TETRA Çözümünü ve Global pazar payını güçlendirdi.

6. 2013, Hytera, Bursa Metrosu ve Marmaray için Türkiye'nin en büyük metro hattı TETRA çözümü başarıyla sundu.



7. 2014, Konya Büyükşehir Belediyesine Türkiye'nin en büyük Dmr Trunk Sayısal sistemini kurdu ve 2015 yılında Türkiye'de düzenlenen G20 zirvesinin bütün telsiz haberleşmesini sağladı.



8. 2015, Hytera, Hollanda Kamu Güvenliğinin 70.000 den fazla kullanıcının ihtiyacı olan Tetra projesini kazandı ve başarıyla tamamladı.



9. 2016, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Raylı sistemler "Antray" ın Tetra Sistemini, Antalya Uluslararası Havalimanı ve Büyükşehir Belediye birimlerinin tüm haberleşmesini Sayısal Dmr Trunk ürünler ile sağladı Ayrıca aynı yıl, dünyanın en yüksek ATEX "ia" güvenlik seviyesine sahip ilk Telsiz cihazını üretti.





10. 2016, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Raylı sistemler "Samulaş"ın Tetra Sistemini ve Büyükşehir Belediye birimlerinin tüm haberleşmesini TETRA ile sağladı.



11. 2016, Hytera, Rio Olimpiyat Oyunları ve Peru kamu güvenliği için "APEC" bütün kritik görev yapan personelin haberleşmesini sağladı

12. 2017,Hytera, "Sepura UK" İngiltere ve "Teltronic Spain", İspanya şirketlerini satın aldı, TETRA global kamu güvenliği ve Ulaştırma sistemlerinde dünya çapında çok daha rekabetçi ve güçlü hale geldi;

13. 2017,Hytera, Kanada'lı Norsat ve Sinclair'i satın aldı ve satellite uydu iletişim pazarına girdi. Sinclair ile bütün RF ve iletişim ekipmanlarındaki kalitesini artırdı.
















14. 2017 Sektör lideri olarak Kritik Kamu Haberleşmesi "Mission Critical" için tam kapsamlı LTE ürünler ve çözümler geliştirdi, aynı zamanda genişbant-dar bantlı entegre çözümde sundu.

15. 2018-2019,
a) Hytera, Kamu güvenlik ve acil durum birimleri için portatif bir komuta kontrol merkezi ve kayıt sistemini sundu.
b) Profesyonel POC terminal ve sistemi ürün ailesini sektöre sundu;



c) Hytera Türkiye Bölge ofisi kuruldu:
Türkiye ofisi Azerbeycan ve Türkiye de bulunan organizasyonunu güncelleyerek, eğitim ve ‘Memnun Kullanıcı' odaklı anlayışı çalışma ortakları ile devreye alarak, Ülke ofisi olarak ‘TEŞEKKÜRLER HYTERA' sloganıyla Hytera kullanan bütün kullanıcıların kendi istekleriyle bu sloganı söylemelerini hedefleyerek, bunun için gerekli olan şartları ve kriterleri yerine getirmeye karar vermis ve uygulamaya almıştır . Bu müşteriler Web sitesinde yayınlanacaktır. Bu kapsamda herkesin Hytera'ya ulaşması ve varsa sorununun çözülmesi ve gerektiğinde üreticisini yanında hissetmesi ve sadece ürün satılırken değil Hytera markası kullanıldığı sürece ödediğinin karşılığını alan ‘Mutlu Kullanıcı' kategorisi oluşmasıda istenmektedir. ‘Kullanıcılar aldığı Hizmeti, cihaza ödedikleri fiyatı hatırladıklarından çok daha üzün süre hatırlarlar.'




d) Elektrik Dağıtım Şirketlerini Haberleşme ve Görüntülü teyit sistemi ile buluşturdu



e) Marmaray Tetra Sisteminin Halkalı-Gebze ağının ürünlerini sağladı.2013 yılında başlattığı sistemin devamını ve güncelleştirmesini sağladı.Sunduğu ürün kalitesiyle sistemin devamında kurumun tercihi oldu.



SONUÇ:
Diital dünyada güvenli "Akıllı Şehir" uygulamalarının en önemli temellerinden biri büyük "veri" teknolojileri, veri hizmeti sağlayıcıları, veri simülasyonu ve analizidir.

Hytera vb. insan odaklı küresel teknoloji şirketleri geleceği bugüne taşıyan yenilikçi, mükemmel yapıları ve gelecek nesillere yaşanabilir hayatlar bırakma mottolarıyla hayal ettiklerini başarıya dönüştürürürken veri odaklı güvenli projelerle güvenli şehirler kuruyorlar.

Bu bakış açısını örnek aldığımızda Ülkemiz açısından geleceğin daha iyi ve güzel olması şehir paydaşlarının istekleri doğrultusunda ve onların gerekliliklerini yerine getirme hedefli gerçekçi, uygulanabilir Akıllı Şehir projeleri "üretmek"ten geçiyor.


Devam edeceğiz.

Sevgi ve Sağlıkla kalın...
Ncmozdmr


Kaynak:
Hytera

Katkıları için Hüsnü Baysal'a teşekkür ederiz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri