TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.111
  • Altın 2241.015
  • BIST 100 8753.67

Şişirilmiş bir balondu, oda söndü..

İstanbul, taşı toprağı altın İstanbul.. Çocuktum.. İlk okul okudum, babam beni çalışmam için çırak olarak köyden İstanbul'a gönderdi.
Şişirilmiş bir balondu, oda söndü..
Bir Pazar sabaha karşı Balat’ta otobüsten indim, Hasköy'e geçmemiz gerekiyormuş abimle sandala bindik o Haliç denizinin kokusunu o kötü kokuyu hiç unutmam.

Tertemiz köy havası sonrası iğrenç bir koku ortamı, nefes alınmaz bir hava kirliğiliği her sokak başı çöp yığınları yani kısaca Hasköy’de ana caddelerde çamurlu kilit taşları velhasılı kötü bir İstanbul..

Bakkala gittiğimde tüp kuyruğu, sokaklarda kış başlangıcı kök kömür yığınları ve sırtında sepetlerle satış yapan insanlar ve çok kötü bir İstanbul..

Benim gençliğim 80 yılların başı ve 90 lı yıllar gençliğini yaşayamamış hayatımın en zor günlerini yaşadığım günlerdi o yıllar.

Ben yaşadım gördüm.
Malesef 1995 ve sonra doğan gençler o İstanbul'u hiç bilmiyor.

İstanbul Belediye Başkanları 1980- 1984 yılları arası 3 isim tarafından yönetilmiş yani her yıl bir kişi, 80 darbesi sonrası
İstanbul nasıl yönetilebilirdi ki. 1984 yılında yapılan seçimlerde Bedrettin Dalan İstanbul Belediye Başkanı olmuştur.

İstanbulda tam bir değişim başlatan Dalan Haliç’in temizlenmesi için yaptığı çalışmalar vs 5 yıl tüm İstanbul'da iyi bir yönetim sergiledi.

28 Mart 1989 yılında yapılan seçimlerde CHP'li Nurettin Sözen'in seçilmesi ile İstanbul’da yeni bir süreç başladı. (Kabus dolu)

Dalan dönemindeki tüm projeler durdu, hiçbir yerel çalışma yapılmadığı gibi istanbul’da su sıkıntısı ve özellikle çöp dağları oluştu, Ümraniye’de çöp dağlarının patlaması sonucu bir çok kişi öldü ve yaralandı.

Haliç’i temizleyecek olan kollektörler atıl duruma düşürüldü, Hava kirliliği inanılmaz boyutlara ulaştı velhasıl CHP Yönetimi Belediye İstanbul'a bir kabus oldu.

Bu kabus tam 5 yıl bu halk katlanmak zorunda kaldı taki 27 Mart 1994 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olana kadar.

İşte 1994- 1998 bu dört yılda sanki İstanbul’a sihirli bir dağnek dokundu ve İstanbul CHP Kabusundan kurtuldu, Su sorunu çözüldü, Haliç temizlendi, Çöp dağları kaldırıldı Doğalgaz getirildi, yollar asfaltlandı işte dünyanın gıpta ile baktığı İstanbul mükemmel yönetildi.

Devamında Ali Müfit Gürtuna - Kadir Topbaş - kısada olsa, Mevlüt Uysal İstanbul’da çok güzel bir yönetimle İstanbul dünyada gelişmiş ülkelerinde görünmüş metrolar - marmaraylar - metrobüsler - son teknoloji arıtma tesileri o kokudan durulmayan Haliç Balık tutulan Sahillerinde piknik yapılan bir Haliç daha bir çok yatırım sayabiliriz.

Halkın hayatını kolaylaştıran sosyal projeler, aktivite alanları ilçeler arası tüneller vs.
Yıl 2019 yapılan Belediye seçimlerinde Halkımız bir tercih yaptı, saygı duyuyoruz.

Halkımız hizmeti değil İstihdamı değil Bakanlık yapmış, Başbakanlık yapmış TBMM Başkanlığı yapmış kendini halka sevdirmiş kanıtlamış Binali Yıldırım değilde, Yalanla kurgulanmış pişkinliği tavan yapmış, Beylikdüzünü dahi yönetememiş bir şahsiyeti Başkan olarak tercih ettiler.

Bir Beş yıl yönetsin istediler, Halkımız her zaman haklıdır, çok vaadlerde bulundu istihdam dedi yeni iş alanları, yeni projeler yalanlar dolanlarla birlik beraberlik kucaklama herşeyi vaadleri arasında yer aldı, şahsen herkes de merakla bekleye durdu.

Haziran seçimleri sonrası İlk altı ay İmamoğlu fos çıktı arkadaşlar.
İlk gün söyledim yine söylüyorum şişirilmiş bir Balon’du bu Balon ilk altı ayında maalesef patladı.

Nemi yapt?

• İlk yaptığı iş paramız yok, borç çok diyerek ağlamaya başladı.

• AK Partili diye bir sürü emekçiyi işsiz bıraktı,kimseye dokunmayacağız diye namus sözü verenler başta İstanbul olmak üzere her yerde kıyım yaptılar emekçilerin emeğini ellerinden aldılar ve sokağa bıraktı çalışaanları.

• İstanbul sel felaketi yaşadı, Bodrum’da tatil adı altında gizli işler peşine düştü.

• Teröristlere destek olan Belediyelere Kayyum atandı, ve koşa koşa yanlarına gitti ve onlara destek açıklamaları yaptı, mecburdu çünkü HDPKK oyları ile Başkan seçilmişti.

• İstanbul’da aktif çalışan hizmet araçlarını Yenikapı’ya dizdi ve bunlar israf fazla araçlar yalanını uydurdu, İl genelinde sosyal hizmetler adeta durdurdu, bu araçlar fazla araç olmadığı hali hazırda çalışan araçlar olduğu çok kısa zamanda ortaya çıktı ve yalanı kendine meslek edinen zat’-ı muhterem’in yeni araç ihalesi yaptığı ve önceki araçların maliyeti’nin iki katına araç alımı yaptı.

• Bazı projerin iptali vs Maltepe ilçesinde eski İstanbul'u andıran çöp yığınları halen devam ediyor.

• Bağlarbaşı köprüsünden karşıdan karşıya geçişini ücretli yaptı, bunları sıralayabiliriz.

• İşte buaAkıl tutulması denir ya gerçekten öyle tam bir şovmen bunu bir kez daha pişkinlikle yaptı..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek "temel atmama" programı düzenledi.

Şaka gibi birde Temel Atmama Töreni düzenliyor bunu şhow olarak yapıyor.
Bu proje’nin ne anlam geldiğini bilmeyen biri anlaşıldı, iş yapmaktan kaçan ve bu şekilde projeleri eline yüzüne bulaştıracak belki yada, önümüzdeki beş yıl içinde, Haliç’i eski haline getirmek ve kokulu bir İstanbul’a çevirmek için attığı önemli bir adım olsa gerek.

Dünya ekolojik sistemleri temiz ve ülkeler ülke genelinde başlatılan sıfır atık çalışmaları vs yeni ve son teknoloji projeler yapılırken, değişim dönüşüm’ün sürekli zirvede olduğu 21 yüz yıl içinde İmamoğlu tarih yazacak gibi görünüyor.

Nasılmı?
İşte Temel Atmama Törenleri düzenleyerek…

Eyy İstanbul halkı AK Parti Belediyeleri Karadeniz’den Haliç’e su getirdi ve temiz bir Haliç için.
Melen Suyunu İstanbul’a akıttı halkımız susuz kalmasın diye tüneller yaptı, metrolar yaptı, sürekli projeler geliştirdi, temeller atıldı iş imkanları ve iş alanları açıldı.

Şimdi ise iş istihdam ve Haliç’in tarih boyunca ter temiz kalmasını sağlayacak ileri Biyoloji tesisi ihiyaç yok diye iptal ettim oraları yeşil alan yapacağım diyor.

Teknolojide sürekli değişimi takip etmek zorundasın aksi taktirde gelecekten bir beklentin olmaz.

İşte İmamoğlu’nun gelecekten bir beklenmtisi yok.

Önce ileri Bioloji Tesisi tam ne işe yarıyor bunu öğren, olaki iptal ettin tören düzenleyip Temel Atmama diye soytarılık yapmak niye?

İstanbul güzel İstanbul, 4,5 sene acı çekeceksin maalesef..

Tüm bunları anladık beceremiyorsun’da Ülkene ihanet edeceğin ve ülkeni Strazburg’ta kalleşçe satacağın kimse öngörmemişti sanırım ama senden başka ne beklenir.

Bu halk sana Belediye başkanlığı yap diye oy verdi ey İmamoğlu, yeni projeler üret İstanbul halkına iş istihdam alanları yap diye oy verdi.

Gidip AB göbeğinde yapacağın çalışmaları değilde, Türkiye’de PKK terör örgütüne yardım yataklık, maddi destek, lojistik destek sağladıkları kesinleşmiş kişlere destek ol Dünya’ya ülkeni şikayet et yada Hainlik et diye oy vermedi..

İlk gün söyledim bir projedir İmamoğlu işte bu proje işliyor, işletiliyor.

Daha neler göreceğiz bekleyelim görelim...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Nesli çeken
    İyi oldu İstanbullulara vatanına hizmet edenlere değilde vatan hainlerine oy verirseniz böyle olur müstehak.
  • Halil Bolkan
    Koskoca darbenin önce siyasi ayağı ortaya çıkarılsın ondan sonra AKP'yi savunun komik olmuş...
  • Mehmet Çelık deniz konak kmyü
    Allah o kötü günleri tekrar göztermesin inşallah
  • Ferhat Tekin
    Geleceğin Cumhurbaskanı EKREM İMAMOĞLU’dur Sayın Murat Demir Sizler Böyle Yaptıkca Sayın İmamoğlu’nun oyunu cogaltıyorsunuz Bilginize.