'YES'i görünce aklınıza 'EVET' gelmesin
Petrol Ofisi Basın Danışmanı Cumhur Elmas toplantıya bizleri davet ederken, aklımda ‘YES’ ile ilgili farklı bir algı oluşmuştu. Ülkemin saygın bir şirketi olan Petrol Ofisinin yabancı bir sistemi ülkemizde faaliyete sokacağını düşünmüştüm. Fakat ‘YES’ tanıtımına katılınca düşüncemin yersiz olduğunun farkına vardım. Şimdi YES ile alakalı detaylara geçelim.
Organizasyon akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi’nin CEO’su Selim Şiper ev sahipliğinde gerçekleşti.
Petrol Ofisi, alanında Türkiye’de ilk ve tek olan Yakıt Emniyet Sistemi (YES) ile PO/Gaz’da kalite ve tam dolumda yüzde 100 garanti sunuyor. Tam anlamıyla Petrol Ofisi kendisini bağımsız olarak İTÜ, TÜV Austria ve Intertek Caleb Brett iş birliği ile denetletirken, müşterilere eşsiz bir satış anında ve sonrasında müşteri memnuniyeti yaşatmayı amaçlıyor.
Sistem, Petrol Ofisi istasyonlarından alınan otogaz ile ilgili olası bir şikâyetin Petrol Ofisi Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne iletilmesi ile başlıyor.
Şikâyetler, bağımsız kuruluşlarca yürütülüyor ve 72 saat içinde net bir şekilde sonuçlandırılıyor. Şikayetlerin çözümü sırasında her aşama müşterilere SMS ile özel olarak iletiliyor. Sistem otomatik bir şekilde ve tamamen bağımsız olarak çalışıyor.
Ürün ve hizmet kalitesine güvenen Petrol Ofisi, YES’ten çıkacak raporları itirazsız kabul ederek, müşterilerinin araçlarında yaşanabilecek LPG kaynaklı arızalar karşısında onarım bedelinin tamamını karşılama taahhüdü sunması ise projenin şeffaflığının ispatı olarak karşımıza çıkıyor.
Otogaz tüketicilerinin en büyük beklentisi olan yakıtta kalite ve tam dolum garantisini Yakıt Emniyet Sistemi (YES) ile hayata geçiren Petrol Ofisini kutluyorum. Çok başarılı beklentileri karşılayan bir uygulamayı hayata geçirdiler.
Alanlarında uzman ve akredite kuruluşlarla iş birliğine giderek, tamamen bağımsız bir sistem oluşturmaları ile de örnek bir projeye imza atmış oldular.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve IntertekCalebBrettotogaz kalitesinde, TÜV Austria ise tam dolum konusunda devreye giriyor.
Petrol Ofisi’nden CEO Selim Şiper, LPG Müdürü Murat Çelik ve CMO Beril Alakoç’un katıldığı YES lansmanına, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, TÜV Austria Ülke Müdürü Yankı Ünal ve IntertekCalebBrett Genel Müdürü Ömer Mertoğlu da katıldılar. Ekonomistler, akademisyenler ve iş dünyasının önemli isimleri sahnede çok güzel bir tablo oluşturdu.
Toplantıda Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ile görüşme imkanımızda oldu.
Dünyada en çok LPG istasyonu olan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Selim Şiper, “Türkiye’nin otogaz başarısından dünyanın farkında olduğunu hepimiz biliyoruz. Akaryakıt istasyonları evrim geçirmiştir. Eskiden sadece benzin ve dizelin bulunduğu geleneksel istasyonlar; otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği yakıt istasyonlarına dönüştü. 13.000 istasyonun 11.000 inde LPG satışı yapılmaktadır. LPG ye PO olarak büyük yatırım yapmaya devam ediyoruz.” dedi.
Selim Şiper: “Otogazın başarısı, uzun yıllara dayanan doğru stratejilerin eseridir”
Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Petrol Ofisi’nin YES ile yeni ve önemli bir ilke imza attığı otogazın, Türkiye’deki dünya çapına ulaşan başarısına dikkat çekti.
Şiper, “Türkiye’deki otogaz başarısı ve yaygınlığı nedeniyle eskiden sadece benzin ve dizelin bulunduğu geleneksel akaryakıt istasyonları; otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği yakıt istasyonlarına dönüşmüştür” dedi.
Akaryakıt şirketlerinin neredeyse hepsinin, aynı zamanda LPG işi de yaptıklarını kaydeden Şiper, “Bugün ülkemizde tüketilen toplam LPG’nin yüzde 79’undan fazlası, otomotiv yakıtı olarak kullanılmaktadır. Türkiye, dünyanın otogaz tüketiminde ikinci, LPG’li araç ve ikmal istasyonu sayıları ile de birinci pazarıdır. Türkiye’de otogazın bu başarısı, uzun yıllara dayanan doğru bir stratejinin eseridir” şeklinde mesajlar verdi.
“YAYGINLIK, EKONOMİKLİK KAMU VE KAMUOYU İLE İLETİŞİM BAŞARIYI GETİRDİ”
Petrol Ofisi’nin CEO’su Selim Şiper, Türkiye’de otogaz pazarına başarıyı getiren faktörleri şöyle sıraladı: “Bugün ülkemizdeki 10 bin 689 otogaz istasyonu ile tüketicinin ikmal şüphesi bulunmamaktadır. Otogaz istasyonları, pompaları, saygın ve hatta ayrıcalıklı olarak yerini almış, bazı ülkelerdeki gibi yanlış bir şekilde, ‘ikinci sınıf ürün’ algısı hiç oluşmamıştır. Otogaz LPG temsilcileri, Türkiye’de kamuoyu ile kalıcı ve her platformda iletişim içinde olmuşlar, önyargıları bertaraf etmek için yoğun çaba sarf etmişlerdir. Ayrıca büyük ve ehil bir dönüşüm sektörü de oluşmuştur.” İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, YES sürecine ilişkin onay sürecini anlatırken, TÜV Austria Ülke Müdürü Yankı Ünal ve Intertek Caleb Brett Genel Müdürü Ömer Mertoğlu ise yaptıkları açıklamalarda, objektifliklerine vurgu yaparken, hizmet verdikleri ülkelerde benzer bir uygulama bulunmadığını da belirttiler. Petrol Ofisi uygulamaya koydukları YES projesi ile ülkemizde ve dünya da bir ilke imza atmıştır. Bu örnek projelerinden dolayı PO yetkilileri ile proje direktörlerini tebrik ediyorum.
Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.