İnternet Haber Servisi -
Troya Halk Oyunlarını ve Halk Müziğini Araştırma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Troya Dans Kulübü kursiyerleri, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlecek yıl sonu gösterisinden elde edilecek gelirle, Ankara'da bir okulda öğrencilere giyim yardımı yapacak.
Gösteride, her yaş grubundan 100'ü aşkın kursiyer, hem sene boyunca öğrendiği Anadolu'nun dört bir köşesine ait halk oyunlarını sahneleyecek hem de sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunacak.
"Sene sonu gösterilerimizi sosyal sorumluluk projelerine dönüştürdük"
Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Eda Gürkale, AA muhabirine, hem spor yapmak hem de sosyalleşmek amacıyla bir araya geldiklerini, kursiyerlerin yıl boyunca öğrendiklerini bir gösteriyle Ankaralılarla paylaştıklarını söyledi.
"Bütün yıl yaptıklarımızın bir amacı olsun istediğimiz için 3-4 yıldır, sene sonu gösterilerimizi sosyal sorumluluk projelerine dönüştürdük." diyen Gürkale, daha önce LÖSEV yararına sahne aldıklarını anlattı.
Gürkale, cumartesi günü gerçekleştirilecek gösterinin geliriyle bir okulda giyim yardımı yapacaklarına işaret ederek, "Kursiyerlerimiz belli bir amaç için sahnede olmaktan büyük mutluluk duyuyor." diye konuştu.
"Her yaştan kursiyerle görsel bir şov"
Kuruluşlarının 10'uncu yılını kutladıklarını dile getiren Gürkale, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sahneye çıkacak kursiyerlerimiz arasında 10 yıldır bizi hiç bırakmayanlar da var henüz birkaç aylık kursiyer olanlar da. Cumartesi günü 6 yaşından 60 yaşına kadar 100'den fazla kursiyerimiz Burdur, Trabzon, Bitlis, Kırklareli yörelerine ait halk oyunları, Roman havası, zeybek, sema gösterisi, Hint dansları ve davul şov sergileyecek. Ankaralılar, Anadolu'nun dört bir köşesine ait figürlerin aynı sahnede buluştuğu görsel bir şov izleyecek."
Gürkale, yıl sonu gösterisinin biletlerinin, internet üzerinden ve etkinlik gişesinden sağlanabileceğini bildirdi.
"O rengarenk hava, o ritim insanları çok etkiliyor"
Kursiyerlerle artık aile haline geldiklerine değinen Gürkale, "2009'dan beri her yıl hiç sekmeden yurt dışı festivallerde de yer aldık. Sosyal amaçla gelen kursiyerlerimizle hem gezelim hem gösteriye çıkalım istedik." şeklinde konuştu.
Yakın olması dolayısıyla Avrupa'yı tercih ettiklerini belirten Gürkale, "Her gittiğimiz ülkede, katılımcılar arasında en çok dikkati Türkiye çekiyor. Çünkü çok farklı bir yelpazeye sahibiz. Sema da çiftetelli de horon da Roman da var. Monotonluk yok. O rengarenk hava, o ritim insanları çok etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Sahnenin tozunu ihtiyaç sahibi çocuklar için attıracaklar
Anadolu'nun birçok yöresine ait halk dansları eğitimi verilen Troya Dans Kulübünün kursiyerleri, ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak için sahneye çıkacak.
Yorum Yazın