TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Milli okçu şampiyonalara adliye koridorunda hazırlanıyor

Trafik kazası nedeniyle 26 yıldır tekerlekli sandalye üzerinde hayatını sürdüren milli okçu Naci Yenier, aynı zamanda memur olarak görev yaptığı Anadolu Adalet Sarayı'nda kendisi için tahsis edilen alanda her gün 300 ok atarak antrenman yapıyor.
Milli okçu şampiyonalara adliye koridorunda hazırlanıyor
Adana'da 1965 yılında dünyaya gelen Naci Yenier, gençlik yıllarında geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle omurilik felci oldu.

Bu nedenle 26 yıldır tekerlekli sandalye kullanan Yenier, engeline takılmadan hayatı yaşamayı seçti.

Yenier, 48 yaşından sonra yarım bıraktığı lise eğitimini tamamladı ve üniversiteyi de kazanarak gazetecilik okudu.

Kendisi gibi engellilere örnek olacak bir başarı hikayesi sergileyen Yenier, yılmayarak girdiği KPSS'den de başarılı çıktı ve 2013 yılında Anadolu Adalet Sarayı'na memur olarak atandı.

Aynı yıllarda okçuluk sporuna da merak salan Yenier, tüm engellerini aşarak 6 yıldır uğraştığı okçuluk sporunda dünya şampiyonluğu da dahil birçok başarıya imza atarak Türkiye'nin milli gururu oldu.

Aynı zamanda Anadolu Adalet Sarayı'nda memur olarak görev yapan Yenier'in başarısı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının da takdirini topladı.

Kendisine adliyede bir yer tahsis edilen Yenier, her gün mesai saatlerinde adliyeye gelerek bu alanda ok atıyor ve burada bulunan aletlerle günlük egzersizlerini yapıyor.

"Başarımın en büyük sebebi bu imkan"

Başarı hikayesini AA muhabirine anlatan Yenier, 29 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olduğunu ve yaklaşık 26 yıldır tekerlekli sandalye kullandığını söyledi.

Okçuluk sporunda günlük 300-400 ok atılması halinde başarılı olunacağını kaydeden Yenier, "Bu şekilde hem mesai hem antrenman yapmak çok zor. Onun için Başsavcımdan izin istedim. Onlar da adliyenin sığınağında çok güzel bir yer dizayn etti. Başarımın en büyük sebebi bu imkan." ifadelerini kullandı.

Naci Yenier, adliyede kendisi için oluşturulan alanda günlük bir saate yakın egzersiz yaptığını, daha sonra da mesai bitimine kadar ok atışı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yarışmalardan arta kalan zamanda adliye personeline 2 kez okçuluk kursu da verdiğini ifade eden Yenier, isteyen personele kurs verebileceğini anlattı.

Yenier, 2008 yılında eşi Serap Yenier ile tanıştıktan sonra İstanbul'a geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
"O zaman lise birden terktim. Hemen açık öğretim lisesine kayıt oldum ve 5 yıl sonra da İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Engellilerin yapamayacağı hiç bir şey yok. Sadece kafasındaki engeli, 'Yapamam.' kelimesini beyninden kaldırırsa yapamayacağı hiç bir şey yok. Okçulukla tanıştığımda benim sol kolum 5 ayrı yerinden kırıktı ve çok zayıftı. Ama ben 'Yapamam.' demedim. Sol kolumu 1-2 yıl güçlendirdim ve başardım. Okçuluk sporu bir engelliye ya da bir insana ne katar derseniz, ben daha önceleri tekerlekli sandalye ile yatağa ya da arabama transfer olurken birilerinden yardım istiyordum. Şimdi bütün kişisel ihtiyaçlarımı bu okçuluk sporunun bana verdiği güç sayesinde tek başıma karşılayabiliyorum. Bir engellinin herhangi bir branşta bir spor yapması şart."

Naci Yenier, 2020'nin Nisan ayında İtalya'da yapılacak Avrupa şampiyonasına katılmak için her gün çalıştığını ve ayın 15 günü de Antalya'da bulunan kampa gittiğini ifade ederek, hedefinin buradan da başarılı çıkmak olduğunu aktardı.
Yorum Yazın