TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Lösemi hastası Birgül'e destek için tüm okul maske taktı

Şanlıurfa'daki bir ortaokulun öğrenci ve öğretmenleri, lösemi hastası olan arkadaşları Birgül Köse’ye destek amacıyla derslere maske takarak girdi.
Lösemi hastası Birgül'e destek için tüm okul maske taktı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Şair İbrahim Rafet Ortaokulundaki öğretmen ve öğrenciler, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla arkadaşlarına destek amacıyla farklı bir etkinlik yapmaya karar verdi. 

Okulun 6. sınıf öğrencisi lösemi hastası Birgül Köse, öğretmen ve arkadaşlarının maske takarak derse girdiğini görünce çok şaşırdı.

Birgül Köse, arkadaşlarına teşekkür ederek, "Lösemi hastalığından dolayı neler yaşadığımı anlamak amacıyla yapmışlar. Onların bana yardımcı olmaya çalışmalarına çok sevindim. Beni anlamaya
çalışıp maske taktıkları için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Öğrencilerden Gurbet Artuğ da sınıf arkadaşlarına destek olmak ve moral vermek için maske taktıklarını belirterek, "Herkes Birgül'ün iyileşip aralıksız okula gelmesini istiyor ve hepimiz onu çok seviyoruz." dedi.

Canan Özbay da arkadaşları Birgül'ün yeniden sağlığına kavuşmasını çok istediklerini ifade ederek, ona her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu da duyarlı davranışlarından dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Öte yandan, okuldaki farkındalık etkinliğine katılan Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Tosun da öğrencilere lösemi hastalığı hakkında bilgi verdi.

Lösemi hastalığının bulaşıcı olmadığını ifade eden Tosun, hastaların maskeyi kendilerini korumak amacıyla taktığını belirtti.
Yorum Yazın