TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Kokpite çevirdiği evinin bir odasında simülatör üretiyor

İstanbul'da endüstri mühendisi İsmail Sürek, kokpite çevirdiği evinin bir odasında simülatör yapıyor.
Kokpite çevirdiği evinin bir odasında simülatör üretiyor
Görev yaptığı firmadaki mesaisinden arta kalan zamanları değerlendiren iki çocuk babası endüstri mühendisi İsmail Sürek, Ümraniye'deki üç odalı evinin bir odasını kokpiti andıran atölyeye çevirdi.

Pilotları eğitmek amacıyla kullanılan uçak simülatörlerini bu odada tamamen kendi imkanlarıyla üretmeyi başaran Sürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarına yaklaşık iki yıl önce hobi olarak başladığını söyledi.

Sürek, "Küçük kızım bilgisayarımın üzerine su döktü. Ben de apar topar yeni bir bilgisayar almak zorunda kaldım. Eski bilgisayarımda uçuş simülasyonu çalışmıyordu, 'Flight simülatör acaba bu yeni bilgisayarda çalışır mı?' diye düşündüm, kurduğumda çalıştığını gördüm, derken kendi simülatörümü yapabileceğim fikri uyandı." dedi.

İlk başlarda uçaklarla ilgili çok fazla bilgisinin olmadığını belirten Sürek, YouTube'dan videolar izleyerek çok sayıda araştırma yaptığını aktardı.

İnternet üzerinden tanıştığı kişilerle online sohbet ettiğini ve bu süreçte uçaktaki panellerini öğrendiğini dile getirdi.

Uçmayı bilen arkadaşlarının yardımıyla zamanla sanal uçakta uçtuğunu ifade eden Sürek, daha sonra simülatörde uçmayı öğrendiğini ve simülatör yapmaya karar verdiğini anlattı.

Sürek, "İlk olarak MCP panel yaptım. Yurt dışında olan bir arkadaşımın yanına gittim ve orada kalıp 9 günde kokpit görünümlü bir simülatör yaptım. Büyükçekmece'de bir arkadaşımız var, orada yine MCP ve EFIS dediğimiz parçaları yaptım." diye konuştu.

Bugüne kadar iki simülatör ürettiğini belirten Sürek, günde ortalama iki saatlik çalışmayla şu an üçüncüsü üzerinde çalıştığını kaydetti.
Yorum Yazın