TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

ABD’li ressamdan özel çocuklara terapi

Dünya genelinde yardıma ihtiyacı olan çocuklara sanatla terapi uygulayan ABD’li ressam Timothy Lomas, Türkiye’de devlet koruması altındaki engelli çocuklarla atölye çalışması gerçekleştirerek, kendilerini sanatla ifade etmelerine yardımcı oluyor.
ABD’li ressamdan özel çocuklara terapi
İnternet Haber Servisi -
MUĞLA MİLAS'A GELDİ
Proje nedeniyle Ankara, Kütahya ve Uşak'taki atölye çalışmalarının ardından Muğla'nın Milas ilçesine gelen Timothy Lomas, ilçedeki Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özel çocuklarla buluştu. Timothy Lomas ve proje yetkilileri, merkezde renkli görüntülerin yer aldığı 'Deniz' temalı bir sanat atölyesi yaptı. Özel çocuklara, farklı teknikler kullanarak hayal güçleriyle resim yapabileceklerini anlatan Lomas, atölye sonunda çocuklarla denizi betimleyen bir duvar resmi çizdi.
 


'BEN BURADAYIM' PROJESİ
Down sendromlu, zeka geriliği gibi rahatsızlıkları bulunan özel çocuklar, resim sanatındaki becerileriyle Lomas'ı ve izleyenleri şaşırttı. Proje Koordinatörü Makbule Kalyon, resim sanatını bir araç olarak kullandıklarını ve engelli bireylerin kendilerini ifade edebilmeleri için fırsat sunduklarını söyledi. Proje ismindeki 'Ben Buradayım' cümlesinin, engelli bireyleri ifade ettiğine dikkati çeken Kalyon, 'Engellilerimiz de toplumsal yaşamın içerisindeler. Bu farkındalığı yaratabilmek için herkesin onların burada içimizde olduğunu görmesi gerekiyor.' şeklinde konuştu.
Yorum Yazın