ANKARA/İHA- Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Şiran - Çamoluk kara yolu üzerinde araç çarpması sonucu yaralı yaban keçisi olduğu ihbarı üzerine DKMP ekipleri anında olay yerine giderek yaralı yavruya müdahale etti.
Olay yerinde yapılan ilk incelemede yaban keçisinin ayağında sorun olduğu için yürüyemediği tespit edildi. Yavru keçinin vakit kaybedilmeden tedavisine başlandı. Yapılan veteriner muayenesinde ayağında kırık olmadığı, hafif incinme olduğu tespit edilen yavru yaban keçisine gerekli tedavi uygulandı ve iyileşme sürecinin ardından tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.
Son 8 yılda 25 bin 468 yaban hayvanı tedavi edildi
DKMP Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ederek, tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırıyor. Tabiata uyum sağlayamayacak durumda olan bireyler ise uygun hayvanat bahçelerine ve doğal yaşam parklarına yerleştiriliyor.
Bu çerçevede yaban hayvanı kurtarma ve rehabilitasyon merkezlerinde son 8 yılda 25.468 yaban hayvanı tedavi edilerek yeniden doğaya yerleştirildi.
İlki 2010 yılında tesis edilen Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi sayısının artırılması için DKMP Genel Müdürlüğü’nce çalışmalar devam ediyor. Bu yıla kadar Bursa, Şanlıurfa, Mersin, Kars, Van, Sinop, Çankırı ve Hatay’da Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmuş olup Burdur, Diyarbakır, Konya, Afyonkarahisar ve Samsun’da rehabilitasyon merkezi yapım çalışmaları devam ediyor.
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
12:18 Altın fiyatları üst üste yükseliyor: Rallinin nedeni açıklandı
Yaralı yavru yaban keçisi yeniden yaşam alanında
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yaban hayvanlarına şifa olmaya devam ediyor.