ANTALYA/İHA- Evinin hemen önünde bulunan mağaranın girişine çardak yapan Abdulkadir Duman, mağaranın önünü mahalle halkının buluşma ve sohbet etme alanına çevirdi. Kendisini bildi bileli bu mağarada erzaklarını sakladıklarını belirten Salih Duman, bölge halkının da erzaklarını saklamak için buraya geldiğini söyledi. Mağaranın yaz aylarında 12 ila 16 derece arasında bir soğukluğa sahip olduğunu ifade eden Salih Duman, "Çevre köylerdeki herkes bu mağarayı bilir ve gelir. Buraya gelip küflenecek, bitlenecek malzemelerini getirirler. Hasılat yapınca buraya getirip erzaklarını bırakırlar. Sıcaklığı 12-16 derece oluyor. Kışın da sıcak oluyor. Dışarıdaki hava sıcaklığının tam tersi oluyor" dedi.
Salih Duman’ın babası Abdulkadir Duman ise şunları söyledi:
"Babam zamanından bu yana bu mağarayı kullanırız. İçeride yağ, peynir, patates, kuru fasulye gibi pek çok ürün var. Plastik kaplarla her şeyi bu mağaraya koyabiliyoruz. Açıkta olursa çabuk çürüme yapar, plastik kap olursa uzun süre kalır. Ücret talep etmeyiz. Gelenek görenek olarak böyle devam eder" ifadelerini kaydetti.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Mağarayı soğuk hava deposu yaptılar
Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı 270 nüfuslu Çakmak Mahallesi’nde bulunan Mühüler Mağarası, sıcaklığın yazın 12 dereceye kadar düşmesi nedeniyle bölge halkının soğuk hava deposu haline geldi.
