Samsun’da kış mevsiminin sıcak geçmesi nedeniyle buğday ve arpadan umduğunu bulamayan çiftçinin yüzü, ayçiçeği ile güldü. Mart aylarında ekimi yapılan yağlık ayçiçeği yüzünü gösterdi. Ayçiçeği üretimi yapılan bölgede tarlalar sarıya bürünürken ayçiçeği olgunlaşma aşamasına girdi. Sarıya bürünen ayçiçeği tarlalarında adeta görsel şölen yaşanıyor. Bölgedeki çiftçiler bu sene rekor verim bekliyor.
"BU KADAR BOL AYÇİÇEĞİNİ İLK KEZ GÖRDÜK"
Çiftçiler her yıl ekilen ayçiçeğinin bu yıl 2 kat daha fazla verimli olduğuna dikkat çekti. Hava şartlarının bölgede ayçiçeği yetiştirmek için uygun olduğunu belirten çiftçiler, bu kadar bol ayçiçeğini ilk kez gördüklerine dikkat çekti.
Bölgede çiftçilik yapan 70 yaşındaki Hüseyin Akbulut, "Bu sene Allah bolca ayçiçeği verdi. Bu yıl kişi başı yaklaşık 5’er dönüm ayçiçeği ektik. Biz bunları mart ve nisan aylarında ekmeye başladık. Şu an durum çok iyi. Çiçekleri güzelce açtı. Ağustos sonu veya eylül gibi inşallah toplayıp satmaya başlayacağız" dedi.
"AYÇİÇEĞİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ"
Mahmut Arslan isimli çiftçi ise, "Nisanda ekimlere başladık. Ağustos ve eylül ayı gibi de toplamaya başlayacağız. Bakanlık tarafından ayçiçeği yetiştirmeye yönelik desteklerimizi de aldık. Bu yıl çok verimli oldu. Ayçiçeği yüzümüzü güldürdü çok şükür" diye konuştu.
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
Ayçiçeği tarlaları havadan görüntülendi
Samsun’un en önemli ayçiçeği ekim bölgelerinden olan Vezirköprü ilçesinde bol çiçek açan ayçiçeği, şimdiden üreticinin yüzünü güldürdü. Rekor verim bekleyen çiftçiler, "Bu kadar bol ayçiçeğini ilk kez gördük" dedi.