MUĞLA/İHA - Denizli’de yaşayan Halime Akcan, geçen yıl Ölüdeniz Mahallesi’ndeki yamaç paraşütü pilotluğu yapan torunu Günay Tutgun’un yanına tatile geldi. Akcan, yamaç paraşütüyle uçuş yapmak istemesi üzerine torunuyla Babadağ’a çıktı. Akcan ile torunu Babadağ, bin 700 metre pistinden yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yaptı. Pilot Tutgun gökyüzündeki uçuşunu aksiyon kamerasıyla kaydetti.
PARAŞÜTÜN KANATLARINI NİNESİNE VERDİ
Görüntüler torun Tutgun tarafından 15 gün önce sosyal medya hesaplarından tekrar yayımlandı. Yaşlı kadının gökyüzündeki görüntüsü kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve görüntülendi.
Günay Tutgun gazetecilere yaptığı açıklamada, videonun çok sayıda kişi tarafından paylaşılıp izlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ninesinin yamaç paraşütüyle uçma isteğini yürüme güçlüğü çektiği için ilk olarak kabul etmediğini anlatan Tutgun, “Sonunda ısrarına dayanamadım ve güzel bir havada, rüzgarın da yardımıyla uçuş yaptık” dedi.
Yamaç paraşütüyle uçmanın yaşı olmadığını vurgulayan Tutgun, “En yaşlı uçurduğum yolcu 93 yaşındaydı. 101 yaşında tatilciler uçuran arkadaşım oldu. Yani 3’den 103 yaşına kadar herkes yamaç paraşütüyle uçabilir. Son derece güvenli ve keyifli bir spordur. Herkesi Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle uçmaya davet ediyorum” diye konuştu.
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
12:18 Altın fiyatları üst üste yükseliyor: Rallinin nedeni açıklandı
87 yaşında fenomen oldu
Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’dan torunuyla uçuş yapan 87 yaşındaki Halime Akcan’ın gökyüzündeki görüntüsü, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve izlendi.