Bartın’da yaşayan 73 yaşındaki emekli beden eğitimi öğretmeni Nergis Yakın, ilerleyen yaşına rağmen başladığı boks sporunda ortaya koyduğu azimle örnek oluyor.
Aslen Antalyalı olan ve 1970 yılında Bartın’a gelerek çeşitli okullarda beden eğitimi öğretmenliği yapan Nergis Yakın, bir meslektaşından esinlenerek 73 yaşında boks sporuna başlamaya karar verdi.
İlerleyen yaşına rağmen haftada iki gün Bartın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü spor salonuna gelen Yakın, Bayanlar A Mili Takım Boks Antrenörü Muhammet Ali Kolu ile antrenman yapıyor.
Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşından beri çeşitli spor dallarıyla ilgilendiğini ve sporu bu yaşına kadar hiç bırakmadığını söyledi.
Sporun düzenli ve istikrarlı yapılması gerektiğine dikkati çeken Yakın, "Çünkü sporun, kişinin ruhsal ve bedensel yönden hayata uyumunu sağladığını ve kültürel açıdan da çok yararlı olduğunu biliyorum. Hastalıklara karşı vücudun direnci daha iyi oluyor. Vücudun herşeyi düzene giriyor." diye konuştu.
Yakın, 4 torunundan ikisinin tekvandoya, birinin de jimnastik kursuna gittiğini anlattı.
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
73 yaşında boks eldivenlerini giydi
Bartın'da yaşayan emekli beden eğitimi öğretmeni Nergis Yakın, 73 yaşında başladığı boks sporunda ortaya koyduğu azimle örnek oluyor.