1990 yılında ehliyet sahibi olan ve sıfır otomobil alarak Yozgat yollarında trafiğe çıkan Hanife Uçar, aracının her türlü bakımını kendisi yapıyor ve trafik kurallarına harfiyen uyuyor. Büyük bir ustalıkla 1989 model arabasını kullanan Hanife Uçar, erkek sürücülere de taş çıkartıyor. 30 yıllık trafik deneyiminde herhangi bir trafik kazasıyla karşılaşmayan Uçar’ın trafik cezası da bulunmuyor. Uygulama noktalarında trafik kontrolüne takılan Uçar, trafik polisleri tarafından da takdir ediliyor.
"TRAFİK KURALLARINA UYUYORUM, UYMAYANLARI DA UYARIYORUM"
30 yıldır aynı aracı kullandığını söyleyen Hanife Uçar, "4 çocuk annesiyim. Eşim öleli 22 yıl oldu. Her işi kendim yaptığım için bu araba benim elim ayağım oldu. Bu arabayla Elazığ’a gittim, Tokat’a, Ankara’ya, Çorum’a gittim. Bu araç araba niyetine değil her şeyim. Bu olmasa benim hayatım yok. Bu zamana kadar hiç ceza almadım. Kaza da yapmadım. Trafik kurallarına uyuyorum, uymayanları da uyarıyorum. Erkek şoförlere taş çıkarıyorum, herkes beni bilir takdir eder" dedi.
Hanife Uçar’ı cesaretinden dolayı kutlayan sürücülerden Osman Sarıoğlu ise "Hanife abla Yozgatımızın kadın şoförlerinden kendisi trafikte kurallara uyar. Kendisini tebrik ediyoruz, bizim de müşterimizdir. Aracına yakıt aldıktan sonra aracının eksiklerini giderir. Yağını, suyunu kontrol eder. Bir erkek şoförden daha beceriklidir diyebiliriz. Kendisi erkek şoförlere taş çıkarır" şeklinde konuştu.
Sürücü Ali Solmaz da "Uzun zamandır kendisini tanırım. Hanife abla gayet iyi bir şofördür. Uzun zamandır aynı araca biniyor ve erkeklere oranla gayette güzel araç kullanıyor. Erkeklere taş çıkartır diyebiliriz" ifadelerine yer verdi.
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
65 yaşında ve erkek şoförlere taş çıkartıyor
Yozgat'ta yaşayan ve 30 yıldır araç kullanan 4 çocuk annesi 65 yaşındaki Hanife Uçar, erkek şoförlere taş çıkartıyor. Herhangi bir trafik kazasına karışmayan ve cezası bulunmayan Uçar, rahatlıkla iller arası seyahat yapabiliyor.
