ANTALYA/İHA- Antalya Finike Belediyesi, Ernez Mahalle Muhtarlığı, Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle "Bal Gibi Festival" sloganıyla 4’üncü Bal Festivali düzenlendi. Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da renkli görüntüler ortaya çıktı. Festivale Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, muhtarlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bölge sakinleri ve bal üreticileri katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Baysal, "Gelenek ve göreneğimizi en iyi şekilde devam ettiriyorsunuz. Ernez önemli bir yerimiz. Umarım bu gelenek 4 yıl değil uzun yıllar sürer" ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Geyikçi ise "Belediye olarak mahallelerimize her türlü desteği sağlayacağız. Bir olalım, kavgacı olmayalım" mesajını verdi. Ernez Muhtarı Abdurrahman Fırtına da, "Ernez’imizin bu geleneğini devam ettireceğiz. Bal köyümüzün vazgeçilmezidir, desteklerinize ihtiyacımız var" dedi.
Festival kapsamında Bal Yeme Yarışması düzenlendi. 2’si kadın 9 yarışmacının yer aldığı yarışmada Mehmet Kaya 2 kilogram balı en kısa sürede yiyerek birinci oldu. Yarışmanın ikincisi Ayhan Azak, üçüncüsü de Ali Atakan oldu. Bir yarışmacı da "bal yeyip baldan usanmak" deyimini akıllara getirdi ve daha fazla devam edemeyerek pes etti. Muhtar Fırtına, ilk üçe giren yarışmacıya yarım altın, Ziraat Odası da çeyrek altın verdi.
Festivalde "En İyi Bal Üreticisi" kategorisinde ise birincilik Alim Tozlu’ya gitti. Mustafa Vural ikinci, Nuriye Aydemir ise üçüncü seçildi.
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
2 dakika içinde içinde 2 kilo bal yedi
Antalya’nın Finike ilçesinde düzenlenen 4’üncü Bal Festivali’nde Mehmet Kaya 2 kilogram balı 2 dakika içinde yiyerek birinci oldu. Bir yarışmacı da "bal yeyip baldan usanmak" deyimini akıllara getirdi ve daha fazla devam edemeyerek pes etti.
