İSTANBUL/İHA- Yeşilköy Polat Rennaisance Hotel’de yapılan kura çekimine, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, Tahincioğlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar, TBF ve kulüp yetkilileri katıldı. 16 takımın yer aldığı ve 30 hafta sürecek olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk hava atışı ise 7 Ekim’de yapılacak. Sezonun ilk yarısı 14 Ocak’ta sona erecek.
ONAN: “GÜZEL BİR SEZON OLACAĞINA İNANIYORUM”
Açılış konuşmasını yapan TBF CEO’su Ömer Onan, “Çok güzel bir sezonu geride bıraktık. Yeni sezon için buradayız. Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Ligimize yeni gelen Sakarya Büyükşehir Belediye ve Eskişehir Basket’e de başarılar diliyorum. İsim sponsorluğunda da çok güçlü bir aile ile birliktelik yaptık. Bu birliktelik kalitemizi yukarı çekecektik. Fair-play kuralları çerçevesinde sakatlıksız, çok güzel bir lig olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
ŞENBAYRAK: “REKABET DOLU BİR LİGİMİZ VAR”
BSL Direktörü Samer Şenbayrak ise, yeni sezon öncesi tüm takımlara başarılar dileyerek, “Çok keyifli ve rekabet dolu bir ligimiz var. Buna örnek verecek olursak; 16 takımın yer aldığı ligde 11 takımımız Avrupa’da mücadele edecek. Geçen sene Euroleague Şampiyonu ligimizden çıktı. Bu Türk basketbolu için çok önemli bir olgu” diye konuştu.
Gerçekleşen kura çekimi sonrası ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Tofaş - Darüşşafaka Basketbol
Yeşil Giresun Belediyespor - Uşak Sportif
Trabzonspor - Beşiktaş Sompo Japan
Demir İnşaat Büyükçekmece - Sakarya Büyükşehir Belediye
Eskişehir Basket - İstanbul Büyükşehir Belediye
Fenerbahçe Doğuş - Banvit
Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
Galatasaray Odeabank - Gaziantep Basketbol
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Potada kuralar çekildi
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2017-2018 sezonu kura çekimi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve kulüp yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.
