Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yapmış olduğu Karar Düzeltme talebini reddetti ve Sadettin Saran’ın Fenerbahçe kulüp üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiğine karar veren İstanbul Anadolu 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını 30.06.2016 tarihi itibarıyla onadı.
Böylece Sadettin Saran’ın, Fenerbahçe'den haksız olarak ihraç edildiği yüce mahkeme tarafından karara bağlanmış oldu. Bu kararla Saran'ın Fenerbahçe'ye üye olarak dönüşü ile ilgili olarak herhangi bir hukuki engel kalmadı.
Dava süreci 8 yıl sürdü
Toplam 8 yıllık bir sürece yayılan davada son olarak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Sadettin Saran'ın Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiği yönündeki mahkeme kararını onamış ve onama kararını taraflara tebliğ etmişti. Kulüp avukatları kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından "karar düzeltme" başvurusunda bulunarak, dava dosyasının tekrar Yargıtay'a gönderilmesini ve Yargıtay'ın Sadettin Saran lehine vermiş olduğu "onama" kararını tekrar gözden geçirmesini talep etmişlerdi. Hukuken son aşama olan karar düzeltme süreci de sonuçlandı ve Yargıtay Saran'ın Fenerbahçe'den haksız ihraç edildiğini son kez karara bağlamış oldu.
Sadettin Saran daha önce iki kez davayı kazanmış, ancak Aziz Yıldırım her iki seferde de Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunmuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Ali Koç aday olmazsa
Fenerbahçe’den ihraç edilen ve açtığı davayı kazanan İş adamı Sadettin Saran, 'Aziz Yıldırım, davadan aklandıktan sonra başkanlığı bırakacağını söyledi. Ali Koç aday olmazsa da başkanlığa adayım' dedi.