DİYARBAKIR/İHA - Mersin’in Erdemli ilçesinde 26-29 Ocak tarihlerinde düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupasında Diyarbakırlı Ömer Akgün ile kızı Esin ve yeğeni Yılmaz Akgün, kendi kategorilerinde hem birinci oldular hem de Türkiye rekoru kırdılar. 21 yıldır atıcılık sporu ile ilgilenen ve 13 Türkiye rekoru bulunan milli atıcı Ömer Akgün, “100’den fazla da madalyam var. 23 kez milli formayı giydim. Merakım ağabeylerimden başladı. İkisi de atıcı. Onlara özenerek başladım. Onların nezaretinde çalışıyoruz. Ailece atıcıyız” dedi.
“HEDEFİMİZ 2020 OLİMPİYATLARINA KATILMAK”
Ailece aynı sporu yapmalarının ve aynı başarıları elde etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden 20 yaşındaki milli atıcı Yılmaz Akgün, “Bu mutluluğu kelimelere dökemiyorum. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarına katılmak. Bütün çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Şu an olimpiyat hazırlık merkezindeyim. Beden eğitimi öğretmenliği okuyorum. Bu sporda Diyarbakır olarak başarı açısından değil de katılım açısından geride kalmış bulunuyoruz” diye konuştu.
“3 YILDA 6 MADALYA”
Babasına özenerek bu spora başladığını ve hedeflerinin olimpiyatlarda da rekor kırmak olduğunu dile getiren Esin Akgün (15), “2014’te başladım. 4 birincilik, 2 ikincilik madalyam var. Üçümüz birden Türkiye rekoru kırınca çok mutlu oldum. Milli takıma girdiğim için özel bir okulda burslu okumaya başladım. Hedefimiz yine babamla ve kuzenimle beraber olimpiyatlara gitmek ve orada rekor kırmak. Bu sporun bütün dünyaya yayılmasını çok istiyorum. Aileler atıcılık, tüfek kelimesini duyunca çok korkuyorlar. Aslında öyle bir şey yok. Buraya gelenler, silahın gerçek tehlikelerini öğreniyorlar. O yüzden gerçek hayatta silahlardan uzak duruyorlar” ifadelerinde bulundu.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
Ailece atıcı ve rekortmenler
Diyarbakırlı Akgün ailesi, Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupasında hem birincilik elde etti hem de Türkiye rekoru kırdı. Üçü de milli sporcu olan ailenin hedefi olimpiyatlarda da rekor kırmak.
