ANKARA/İHA- Beştepe’de düzenlenen 43. Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörist başı Gülen ve militanlarını Türkiye’ye iade etmeyen ABD’ye aynı şekilde misilleme yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” ifadelerini kullandı.
"SABRIMIZ GİDEREK AZALIYOR"
Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı, “Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışları yok. Bu işi bitireceğiz, tek terörist kalmayacak bu ülkede” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin verilmeyeceğini bir kez daha net ifadelerle vurguladı. Sabırlarının giderek azaldığını belirten Erdoğan, “Bize yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekatı ile attığımız adımını genişletecek güce sahibiz” dedi.
TARİHİ HATIRLATTI, ’HODRİ MEYDAN’ DEDİ
Türkiye düşmanları da meydan okuyan Cumhurbaşkanı, “Bize bedel ödetmekten söz edenlere diyoruz ki hodri meydan. Bu coğrafya, nice büyük medeniyetlerin, nice büyük milletlerin doğuşuna şahitlik ettiği gibi, nice kibir abidesi azametli güçlerin çöküşünü de görmüştür. Karşınızda ne Osmanlı’nın ’hasta adam’ı ne Cumhuriyetin ’çömez devlet’i ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda cumhurbaşkanından muhtarına kadar 2023 hedeflerine kilitlenmiş, 2053 ve 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Artık bunların karşısında büyük ve güçlü Türkiye var” diye konuştu. Erdoğan’ın bu sözleri ayakta alkışlandı.
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
Türkiye düşmanlarına meydan okudu
Türkiye düşmanı odaklara meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Karşınızda ne Osmanlı'nın 'hasta adam'ı ne Cumhuriyetin ’çömez devlet’i ne 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var' dedi.
