İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Esenler’de AK Parti Esenler İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Soylu’ya burada Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu da eşlik etti. Basın mensuplarının Ağrı Doğubayazıt’ta PKK’lı teröristlerce katledilen Mevlüt Bengi ile ilgili soruları cevaplayarak, "Ağrı Doğubeyazıt’ta katledilen kardeşimizin on tane çocuğu var. İnsanlıktan nasibini almamış ve canavarca katliamları takdir edenlere ve bunu özellikle bir terör örgütünün siyasi partisini destekleyenlere bir kez daha kulakları küpe olsun diye söylüyorum. Bu işler öyle kolay değil. Kendi çocuğu öksürünce hastane hastane koşanlar en lüks hastanelere gidenler oradaki kardeşimizin katline nasıl bir süreçle katkı koydukları açıktır. Bunun ne demek olduğunu biliyorum. Doğu ve Güneydoğu’da oyunu düşüren HDP , PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Buna kimse müsaade edeceğimiz düşünmesin" diye konuştu.
"ÇOK NET SÖYLÜYORUM..."
HDP’li Pervin Buldan’ı aradığını da söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu haberi alınca Pervin Buldan’ı aradım. Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazla vardı. Çok net bir şey söylüyorum. Bu topraklarda kimse PKK’yı yeşertemez" dedi. Valilere müsteşarı aracılığıyla gönderdiği talimatı da açıklayan Bakan Soylu; "Evet müsteşarımız üzerinde böyle bir talimat gönderdim. CHP İl Başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin dedim. Onların gideceği bir adres var. O adresi onlara göstereceğim. PKK Terör örgütünün cenazeleri var. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Terör örgütünün şımartmayın dedik. Şımartmaya gelmez. Bize her türlü eleştiriyi söyleyin. Bu en demokratik hakkınız. Terörle mücadelede bizi eleştirmeyin. Karşı tarafa kuvvet vermeyin" dedi. Katledilen Mevlüt Bengi soruşturmasıyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "O köyde arkadaşlarımız sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Soruşturma sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız. Elimizden bir şey kaçmıyor. Evladımızı şehit ettiler. Siirt’te tepelerine bindik üç teröristi etkisiz hale getirdik. Bu sabah Bitlis Hizan’da 10 kişilik teröristi grubu etkisiz hale getirdik. Bu yapılanın kimsenin yanına kar kalmayacağını, PKK’ya güç vermeye çalışanların hayal kırıklığına uğrayacağını tekrar söylemek isterim" dedi. HDP’li Pervin Buldan’ın dün yaptığı açıklamalara tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; " Pervin Buldan’ın açıklamalarının satır arasını okursanız zihniyetini görürsünüz. Pervin Buldan açıklamasında diyor ki, "Bu tür insanlara karşı böyle bir davranış" Bu tür insanlar diyerek kategorik olarak zihninde ayırmış ve cezasını kesmiş. Bu tip cezalandırmasını tasvip etmeyiz diyor. Siz kimsiniz de cezalandırıyorsunuz. Bu aymazlık, şımarıklık bir hukuk devleti içerisinde kimse tarafından kabul edilemez. Dünyanın merkezinde bu tip cevabı vereni , Brüksel’de bu tip cevabı verene iki eli kelepçeyle arşa koydular. Dünyanın merkezi olan yerde hem de bu yıl yaptılar. Bu tür kategorik olarak ayırıyor. Sanki adam AK Parti’yi desteklemekle başka bir türe bürünüyor. Ve Bu türün cezalandırılması böyle olmaz diyor. Bizim bu zihniyetle de bu terörle mücadelemizin aslında ne kadar doğru ve kararlı olduğunu ortaya koymaktadır"dedi.
15:40 A Milli Futbol Takımı aday kadrosu açıklandı: Hangi oyuncular kadroya alınmadı?
15:12 Karar bozulmuştu: Seçil Erzan davasında savcı 211 yıl hapis cezası istedi
14:07 İranlı vekil: ABD veya İsrail’in yeniden saldırması halinde füzelerimiz Avrupa'ya ulaşacak
14:01 Fransa'da büyük protesto dalgası: 575 bin kişi sokakta
13:50 Dev şirket, Gebze fabrikasını kapatıyor: Çalışanları işsiz kalacak, 293 milyon lira tazminat ödeyecek
13:48 MTV 2027'de artacak: Bazı otomobillerde yıllık vergi 350 bin lirayı geçecek
13:40 Altında dengeler değişiyor: Gözler bugün saat 16.30'da
12:35 Avrupa'da görünmeyen siber tehdit: Uçaklar, marketler, kan bankaları hedefte
12:28 Emlak davaları için kritik gelişme: Anayasa Mahkemesi, rayiç bedel maddesini iptal etti
12:01 İstanbul'da hava alarm veriyor: Havası 'en kirli' ilçe belli oldu
11:27 Başakşehir'de TEM Otoyolu'nda tır devrildi: 3 şerit trafiğe kapatıldı
11:10 Trump'tan Beyaz Saray'da yeni hamle: Altınlarla donattığı Oval Ofis'i koruma altına aldı
10:39 'Trump Hegseth'i görevden almayı değerlendiriyor'
10:22 Meteoroloji kırmızı çizgiyi çekti, üçlü alarm verdi: Sağanak, kar ve fırtına kapıda
10:19 Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı, Akın Gürlek'ten açıklama geldi: Yanlış yapanla vedalaşırız
10:17 Bitcoin'de sert düşüş: 76 bin doların altında ne oluyor?
Pervin Buldan'ı aradım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Pervin Buldan’ı aradım. Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazla vardır" dedi.