ERZURUM/İHA - Erzurum’da konuşan Erdoğan, AK Parti’nin kendini ülkesinin ve milletinin istiklali ve istikbaline, birlik beraberliğine adamış serdengeçtilerin partisi olduğunu söyleyerek, "Sadece kendi istikbalinin kişisel çıkarlarının hesabı yapanların, bu partide yeri yoktur. Biz Irak’ta ve Suriye’de bize saldırmayan hiç kimseye tavır almadık. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine en büyük desteği biz verdik. Yeri geldi canlarını korumak için kapılarımızı açtık. İmkanlarımızı paylaştık. Onlara en büyük desteği zamanında biz verdik. Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz. Madem şartlar değişmiştir Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır bunun da bedelini ödeyecektir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. İsrail bayrakları ile sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Tek İsrail destekliyor. Mesele Kuzey Irak’taki diğer kesimlerin bütün onların haklarıyla ilgilidir" dedi.
"Kendi kafasına göre çiziği haritada ya Araplar ya Türkmen nüfus buralarda çoğunluktadır" diyen Erdoğan, "Kerkük tartışmalı bölgedir. Bunlar diyor ki Kerkük bizim. Kerkük’ün tarihinde siz var mısınız yoksunuz. Şu anda biz komşu ülkeler İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere biz hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Nüfus ve tapu binalarını yakarak baskıyla şiddetle göçe zorlayan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Erzurumluların değdiği gibi kaynayan kazan kapak tutmaz. Bağımsız bir devlet kurulmuyor sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu kimseye bir şey kazandırmaz. AK Parti olarak kenetlenerek ülkemizi bu kritik süreçten çıkarmak zorundayız. Birlik ve beraberliği diri tutmalıyız. Kongrelerdeki değişim bayrak değişimi gibidir" ifadelerini kaydetti.
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
Kuzey Irak yerel yönetimi bedelini ödeyecektir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine en büyük desteği Türkiye’nin verdiğini ifade ederek, "Madem şartlar değişmiştir Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır bunun da bedelini ödeyecektir" dedi.
