ANKARA/İHA- Akar, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşecek olan görüşmeye ilişkin konuşan Akar, “Bu konuda başlangıçtan itibaren vardığımız mutabakatlar var. Onların uyulmasında bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimizi muhatabı Putin’e iletecek. Bizim aracımız çözümdür, siyasi çözümlerdir, barışçıl yöntemlerdir. Başlangıçtan itibaren taleplerimizi iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecek. Bölgenin huzuru için akan kanın durması için bu çalışmaları yapıyoruz. Harekat planlana şekilde devam ediyor. Mehmetçik orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getirmeye devam ediyor” dedi.
Akar, Bahçeli'nin İdlib saldırısında Rusya’nın işin içerisinde olduğu ve Rusya’dan tazminat ve özür talebinde bulunulması gerektiğini söylediğini hatırlatan gazeteciye, “Konuyla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Konunun ne olduğunu anlamak bakımında çalışmalar devam ediyor. Çalışma sonucunu verdikten sonra gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.
Amerikan mühimmat desteğine ilişkin soruya Akar, “Devam eden bir süreçti. Onların verilmesinde gecikme vardı” dedi.
Hisar milli ve yerli sistemin Bahar Kalkanı Operasyonu’nda kullanılacağına ilişkin Savunma Sanayi Başkanı’nın açıklamasına yönelik soruya Akar, “Genelleme yapmak gerekirse milli ve yerli silah sistemlerimizin bir an önce Silahlı kuvvetlerimizin kullanımına sunulması için bütün arkadaşlarımız büyük bir samimiyetle, azimle,. Karalılıkla sonuçlandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Bizim aracımız çözümdür, siyasi çözümlerdir, barışçıl yöntemlerdir. Başlangıçtan itibaren taleplerimizi iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecek. Bölgenin huzuru için akan kanın durması için bu çalışmaları yapıyoruz' dedi.
