ANKARA/İHA- Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden kanaat önderlerini konuk eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki bölgesel Yönetimi sert sözlerle eleştirerek, “Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına müsaade edemeyiz” dedi. Erdoğan, “Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın, nereye gideceksin, nasıl çıkacaksın? Buyurun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl giriş çıkış yapacaksın?” ifadelerini kullandı.
"KÜRTLERLE, KÜRTLÜKLE BİR İLGİSİ YOK"
Erdoğan, Türkiye’nin gösterdiği tepkinin Kürtlerle ilgisi olmadığını da ekleyerek, “Türkiye’nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin referandum kararına karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz, Irak’ın birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde hiçbir gereği ve zorunluluğu yokken üstelik de ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır. Bu, Irak’ın toprak bütünlüğüne bir defa bir ihanettir” diye konuştu.
"KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR"
Erdoğan, Türkiye’ye aba altından sopa gösteren Bölgesel Yönetimi de sert biçimde uyardı. Cumhurbaşkanı, “Gösterdiğimiz tepki karşısında ülkemizin iç güvenliği ile ilgili aba altından sopa gösterilmesi de tam bir oynaklıktır. Türkiye’nin milli güvenliğini hedef alan açıklamalar, bu tür yola başvurmak kimsenin haddine değildir” dedi.
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
Hava sahaları ve sınırlar da kapatılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetimi hedef alarak, 'Şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl giriş çıkış yapacaksın?' dedi.
