Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin 135’inci kuruluş yıldönümü programına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada Yardımcı Doçentlik konusuna değindi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
“Yardımcı doçentlik unvanı ile ilgili çeşitli şikayetler vardı. Birçok yardımcı doçent kardeşlerim var. Yakın çevremde ahbaplarım var. Dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim. Yardımcı doçentliğin sadece siyasi bir karar olduğunu bilirdim. Bununla bir gönül almak, gönül çalmak. Dedik ki biz öyle bir adım atalım ki bu ara unvanı aradan kaldırıp, doktordan direk doçentliğe geçilmesini temin edecek bir çalışma yapalım. YÖK başkanımıza talimatı verdik. Doçentliğin şartları yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek. Böylece bu sorunu çözeceğiz. Artık doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak.”
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
Erdoğan’dan “yardımcı doçent” açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardımcı doçentlikle ilgili, 'Doçentliğin şartları yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek. Artık doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak' dedi.
