Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Singapur İş Forumu’nda açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de küresel bir terör örgütü demokrasiyi yok etmek, Cumhurbaşkanı, hükümeti ortadan kaldırmak için bir girişim başlattı ama vatanını, milletini, bayrağını seven Türk milleti bu alçak girişime izin vermedi” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Biz gerçek dost olarak o günden sonra ülkeleri de gördük. Sözde dostlarımızı da gördük. Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz tarafında yer aldılar. Bu yönde beyanatta bulundular. Hatta dışişleri bakanınızı gönderdiniz. Dayanışma gösterdiniz. Bunun için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Singapur‘un önümüzdeki yıl ASEAN dönem başkanı olacağını belirten Yıldırım, “Ağustos başında sektörel diyalog ortağı olduk. Ümit ediyorum ki gelecek yıl ASEAN bünyesinde de Türkiye’nin daha etkin bir şekilde rol alması için Singapur gereken desteği, katkıyı verecektir. Gelişmiş serbest ticaret anlaşması Türk ve Singapur yatırımcılara, iş adamlarına büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanları en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum ve bu duygularla bir kez daha iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi yönünde ortaya koyduğunuz bu gayret ve çalışmadan dolayı bütün iş camiasında teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"UZAKDOĞU’YA SİNGAPUR ÜZERİNDEN ULAŞACAĞIZ”
Türkiye-Singapur iş forumunda konuşan Başbakan Yıldırım, bir daha darbe ve darbe girişimleri yaşanmasın ve istikrar bozulmasın diye Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini ifade ederek, gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülkenin Türkiye olacağını belirtti.
“Uzakdoğu’ya Singapur üzerinden ulaşacağız” diye devam eden Yıldırım, Ortadoğu’ya da Türkiye ile ulaşılacağını belirtti. Başbakan, Singapur’la Türkiye’nin birbirine benzer özellikleri olduğunu, bunu bir sinerjiye ve katma değere dönüştürme şansının yüksek olduğunu da ekledi.
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
En istikrarlı ülke Türkiye olacak
Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimine rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak" dedi.
