Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Singapur İş Forumu’nda açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de küresel bir terör örgütü demokrasiyi yok etmek, Cumhurbaşkanı, hükümeti ortadan kaldırmak için bir girişim başlattı ama vatanını, milletini, bayrağını seven Türk milleti bu alçak girişime izin vermedi” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Biz gerçek dost olarak o günden sonra ülkeleri de gördük. Sözde dostlarımızı da gördük. Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz tarafında yer aldılar. Bu yönde beyanatta bulundular. Hatta dışişleri bakanınızı gönderdiniz. Dayanışma gösterdiniz. Bunun için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Singapur‘un önümüzdeki yıl ASEAN dönem başkanı olacağını belirten Yıldırım, “Ağustos başında sektörel diyalog ortağı olduk. Ümit ediyorum ki gelecek yıl ASEAN bünyesinde de Türkiye’nin daha etkin bir şekilde rol alması için Singapur gereken desteği, katkıyı verecektir. Gelişmiş serbest ticaret anlaşması Türk ve Singapur yatırımcılara, iş adamlarına büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanları en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum ve bu duygularla bir kez daha iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi yönünde ortaya koyduğunuz bu gayret ve çalışmadan dolayı bütün iş camiasında teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"UZAKDOĞU’YA SİNGAPUR ÜZERİNDEN ULAŞACAĞIZ”
Türkiye-Singapur iş forumunda konuşan Başbakan Yıldırım, bir daha darbe ve darbe girişimleri yaşanmasın ve istikrar bozulmasın diye Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini ifade ederek, gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülkenin Türkiye olacağını belirtti.
“Uzakdoğu’ya Singapur üzerinden ulaşacağız” diye devam eden Yıldırım, Ortadoğu’ya da Türkiye ile ulaşılacağını belirtti. Başbakan, Singapur’la Türkiye’nin birbirine benzer özellikleri olduğunu, bunu bir sinerjiye ve katma değere dönüştürme şansının yüksek olduğunu da ekledi.
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
En istikrarlı ülke Türkiye olacak
Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimine rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak" dedi.
