ANKARA/iHA- Atatürk’ün ölümünün 81. yıl dönümünde Anıtkabir’de anma töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüksek yargı organı başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, kuvvet komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.
Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:
"Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 81. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun."
23:00 Beşiktaş avantajı üç golle aldı
23:00 Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 3 - 24 Erzincanspor: 0 (Maç sonucu)
23:00 Türk ve İngiliz sporcu arasında gergin anlar
22:30 Siirt’te 4 bin 500 öğretmen, öğrencilerini evde ziyaret etti
22:30 Binanın 4. katında çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü
22:00 Diyarbakır’da sağanak yağış zincirleme kazaya neden oldu: 5 yaralı
22:00 Anne ve 4 çocuk yangından son anda kurtarıldı
22:00 Kozan ve çevresinde kar yağışı
22:00 Ankara’da firar eden mahkum Afyonkarahisar’da yakalandı
22:00 İzmir merkezli 6 ildeki FETÖ operasyonunda 8 tutuklama
22:00 Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 2 - 24 Erzincanspor: 0 (İlk yarı)
22:00 Kozan’da kaldırımlara denetim
21:30 Çaykur Rizespor kupada tek farkla kazandı
21:30 Suluova OSB’ye 19 milyon TL’lik yatırım
21:30 Şanlıurfa’da ulaşıma kar engeli
21:30 Travel Turkey 2019 İzmir’in ilk gününde Kuşadası rüzgarı esti
Devlet erkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’e çelenk bıraktı.