Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda tırmanan gerilime ilişkin konuşan Erdoğan, olanların baş sorumlusunun Almanya olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye ile Almanya arasındaki sorunda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya’nın stratejisidir. Almanya, şu ana kadar iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye’yi ve diğer Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke durumuna düşmüştür. Biz vize konusu olmuştur ve AB sözüne uymamıştır" dedi.
ALMANYA’DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı, Almanya’da seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, orada bulunan Türk vatandaşlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. Bu artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımın onur mücadelesidir" şeklinde konuştu.
ALMANYA’YA ADİL ÖKSÜZ NOTASI
Almanya’ya verilen Adil Öksüz notasına da değinen Erdoğan, Almanya’daki teröristlerin Türkiye’ye iade edilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz, notamızı verdik. Almanya’dan gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Oradaki teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını Merkel’e verdim, herhangi bir dönüş olmadı."
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Almanya’daki Türklere çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin' dedi.
