Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Engin Özkoç, Türkiye’nin barış, uzlaşma, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Kılıçdaroğlu yurttaşlarımızın, birlik beraberlik içinde yaşayanların farklı görüşleri olsa dahi ayrılmadan, barış içinde yaşaması için mücadele başlattı. CHP olarak tam arkasındayız. ‘Geleceğin Türkiye’sinde endişelerinize yer yok’ diyor.
‘Siyasette istismar edilen konuya kanuni güvence altına alalım’ diyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin soru üzerine ise Özkoç, “Bizim teklif ettiğimiz kanun, kanunlaştığında sorunların üstesinden geliyor. Endişe ortadan kalksın istiyoruz. Erdoğan ‘bunun içine şunu da koyacağım, bunu da koyacağım diyor’, samimiyet görmüyoruz. Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifine ilişkin açılama
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin, “Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.
