İSTANBUL/İHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır, onun için söylemek istiyorum. Bazı öğretmenlerimiz bize ’ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buraya geldiniz’ derdi. Gün ola harman ola. Devran değişti. Değiştiği gibi buralardan bizler yetiştik. Bilimadamları, akademisyenler, profesörler yetişti" ifadelerini kullandı.
"MÜFREDATTAN HABERLERİ YOK"
İmam hatiplerle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, bu okulları eleştirenlerin müfredattan haberleri olmadığını belirtti. Erdoğan, "İmam hatipler açıldığından beri yaşanan kadim bir tartışma var. Bu okullarda sadece din eğitimi mi verilmeli? Biz gittik bir de liselerden ek ders verdik ve ardından üniversiteye girdik. Bunlar buralarda hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. Biz bu cahil cühelaların arasından çıkıp buralara geldik. Bir sor bak imam hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok" diye konuştu.
GENÇLERİ UYARDI
Cumhurbaşkanı gençleri ise, FETÖ ve benzeri örgütlere karşı uyardı. Erdoğan şöyle konuştu:
"Ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleriyle FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye ümmeti parçalamaya gayeret edenlere karşı siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler sizden yalnız ilimde irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. FETÖ gibi ahlaktan bi nasip vatan haini, kaçacak delik arayan izleyicileriyle birlikte dünyaya yayılan ihanet şebekesine karşı bizim ümidimizsiniz."
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Buradan başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’te kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında konuştu. İmam Hatiplerin önemine değinen Erdoğan, “Bu okullardan başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti” dedi.