Bakan Fakıbaba, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. İthal et konusunda açıklama yapan Bakan Fakıbaba, "İthal ete en çok karşı olan benim. Ama mecburiyetten dolayı, dar gelirli vatandaşımız et yiyorlar. Bazıları et ithalatını kasıtlı olarak büyütüyor ki, bir yılda bir milyon 250 bin ton et tüketiyoruz. Bizim piyasaya verdiğimiz et ayda 5 ton yetiyor, yılda 60 ton yapar. Yıllardan beri yüzde 5 ithal et giriyordu. Yağ oranı bizim gıda yönetmeliğine uygun. Yüzde 20’ye kadar. Dar kesimin et yemesinden rahatsız olan kesim var. Piyasaya 5 ton et veriyoruz. Et ithalatı bitecek. Bunu kesin, inanarak ve yaptığımız çalışmalarla söylüyorum" diye konuştu.
Düve sayısını arttıracaklarını söyleyen Fakıbaba, "Anayı çoğaltacağız. Buzağı ölüm olaylarını düşüreceğiz. Aşılama, küpeleme ücretsiz olacak. Hayvan barınaklarını düzelteceğiz. Buzağıların ölüm oranlarını düşürdüğümüzde çok büyük kısmını halletmiş olacağız. 2018 yılının buzağı ölüm oranlarını düşürmek için çalışma yılı ilan ettik. Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Bakanlığımıza sahibiz" ifadelerini kullandı.
11:05 Yıldız Tilbe ve Hülya Avşar tartışması sosyal medyada gündem oldu
11:03 Almanya yaklaşık 50 milyar euroluk askeri teçhizat ve silah alımını onayladı
10:59 Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
10:56 Yılbaşı öncesinde 17 ilde sahte alkol operasyonu: 27 bin litre sahte alkollü içki ele geçirildi
10:24 Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İrem Sak, Danla Biliç, Senna Yıldız ve Aleyna Tilki gözaltına alındı
23:36 Netanyahu duyurdu: Mısır'la 35 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasına onay
23:28 İngiltere AB'nin eğitim programı 'Erasmus+'ya tekrar dahil olacak
10:35 Gümüşten yeni rekor geldi, gram altın zirveyi zorluyor: Piyasalar neden hareketlendi?
22:54 FIFA The Best 2025 açıklandı: Yılın en iyileri belli oldu
15:54 Dünyanın en iyi 10 turizm şehri belli oldu: Türkiye'den hangi il listeye girdi?
14:23 Avrupalı liderler, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya destek sözü verdi
14:19 Trump, Kevin Hassett'den 'potansiyel Fed başkanı' olarak bahsetti
14:17 VakıfBank, Dünya Bankasından 1,5 milyar avro kredi sağladı
14:15 120 yıl geriye götüren haber: Balkanlarda hareketlenme var
14:10 MASAK'tan nakit ve havale işlemlerine sıkı denetim geliyor
13:25 Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gelişme : Oğlu ifadeye çağrıldı
Bakan Fakıbaba’dan ’et’ açıklaması
Gıda, tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 'Bir yılda bir milyon 250 bin ton et tüketiyoruz. Bizim piyasaya verdiğimiz et ayda 5 ton yetiyor, yılda 60 ton yapar. Yıllardan beri yüzde 5 ithal et giriyordu' dedi.
